Spillerforeningen: Spillerne har ret til OL

Fodboldspillerne behøver ikke at bede klubberne om lov til at spille OL.

Hvis Kenneth Zohore bliver udtaget til OL-landsholdet, så har han via sin danske standardkontrakt ret til at få fri af sin klub, siger Spillerforeningens direktør Mads Øland til Ekstra Bladet. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Udtagelsen af det danske OL-fodboldlandshold er efterhånden noget speget. På den ene side står spillerne, der ved U21-EM 2015 kvalificerede Danmark for første gang i 24 år. På den anden side står topklubber som FC København og FC Midtjylland, der tøver noget med at give spillerne lov til at rejse til OL.

I midten står Spillerforeningen, der nu gør det hele en anelse mere kompliceret.

Standardkontrakten paragraf 7 stk. 2

Klubben har pligt til at give spilleren fri til deltagelse i eventuelle træningssamlinger, landskampe og lignende, hvortil spilleren udtages af DBU og/eller lokalunionen.

Kilde: Spillerforeningen

For selvom OL ikke er en officiel Fifa- eller Uefa-turnering, der forpligtiger klubberne til at give spillerne fri, så har spillerne ret til at komme til OL, hvis landstræneren udtager dem.

- Spillerne har ret til at møde op og spille OL, hvis de bliver udtaget af DBU. Det fremgår direkte af DBU’s standardkontrakt, siger Spillerforeningens direktør Mads Øland til Ekstra Bladet.

Hele situationen virker tilspidset, fordi der under OL skal spilles både Superligakampe og muligvis europæiske kvalifikationskampe. For at imødekomme klubberne har U21- og OL-landstræner Niels Frederiksen foreslået, at han maksimalt må udtage én spiller fra hver klub.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve