Spillerstrejke truer VM i Qatar

Det internationale spillerforbund FIFPro opfordrer sine medlemmer til at boykotte VM 2022 i Qatar.

Qatars tidligere Emir Sheikh Hamad bin Khalifa al Thani og FIFA-præsident Sepp Blatter, da værstskabet for VM i 2022 blev annonceret. (Foto: Christian Hartmann © Scanpix)

Balladen om VM i 2022 i Qatar fortsætter. Det internationale spillerforbund FIFPro opfordrer nu direkte sine medlemmer til at boykotte turneringen, hvis FIFA beslutter at den skal afvikles i sommerperioden, hvor temperaturerne i ørkenstaten når op på særdeles hidsige højder.

- Vi vil ikke spille om sommeren i Qatar. Fodbold i Qatar, når det er 45-50 graders varme er ikke seriøst, siger vice-præsident for FIFPRo, Phillippe Piat, til Reuters.

- Og det gælder ikke kun for de 22 spillere på banen. Der er også andre mennesker involveret, som for eksempel en masse turister og tilskuere, fortsætter han.

FIFA har allerede sat et udvalg op, der skal se på, hvorvidt det er forsvarligt at afvikle turneringen i sommerperioden. En endelig beslutning vil dog først blive truffet efter næste års VM i Brasilien, har FIFA tidligere meldt ud.

VM vil dog under alle omstændigheder blive afholdt i Qatar i 2022, har FIFA's præsident Sepp Blatter garanteret.

Qatar har ud over bekymringerne over de voldsomme temperaturer, også været genstand for en del kritik, grundet de slavelignende tilstande, som den importerede arbejdskraft, der står for stadionbyggeriet i landet, må arbejde under.

Facebook
Twitter