SPORTSDAGEN Allan Simonsen til frokost

Mandagen byder på en flot mulighed for at tage en lang frokostpause i selskab med selveste Allan Simonsen.

Allan Simonsen i Gladbach-trøjen i 1977. Fænomenal spiller. (Foto: ERIK JEPSEN © Scanpix)

Vild med Allan, 11:35, DRK

DRK forkæler alle danske fodboldfans, der har mulighed for at sætte sig ind foran kassen klokken 11:35, når de blænder op for portrætprogrammet ’Vild med Allan’ om den lille, store mand Allan Simonsen.

https://twitter.com/FN1891/status/709115476597743618

Mange vil pege på Michael Laudrup som den bedste danske spiller nogensinde, men der findes også en del – især på Vejle-egnen – der mener, at den hæder tilhører Simonsen, der modsat Michael Laudrup kan prale med, at han er blevet kåret til årets fodboldspiller i Europa (1977).

Det skulle dog ligne den sympatiske Simonsen at føre sig frem på den måde.

Det gjorde han til gengæld på banen. Som opvarmning til dagens portrætprogram har vi gravet Danmarks 3-2-sejr over Brasilien ved OL i 1972 i Vesttyskland frem.

Leicester City – Newcastle United F.C., 21:00, TV3 Sport2

https://twitter.com/LCFC/status/709016674079535104

Tottenham gjorde søndag deres arbejde, da Premier Leagues bundprop, Aston Villa, blev besejret 2-0 i Birmingham på to mål af Harry Kane. Dermed har Christian Eriksen og kompagni blot to point op til sensations- og topholdet Leicester City, der dog har en kamp i hånden.

Den kamp spilles i aften, hvor modstanderen hjemme på King Power Stadium er nedrykningstruede Newcastle United. Leicester vandt det omvendte opgør 3-0 tilbage i november, men de zebrastribede fik fredag ny træner i form af spanske Rafael Benitez, der i januar blev fyret i Real Madrid.

Så måske han har gode ideer til, hvordan Leicester kan stoppes?

Den 55-årige spaniers karriere i Newcastle kan dog vise sig at blive ganske kort. Flere engelske medier skriver, at Benitez har en klausul i sin kontrakt, så han frit kan skifte til en anden klub, hvis Newcastle skulle ende med at ryge ud af Premier League.

FC Midtjylland – Hobro IK, TV3 Sport1

FC Midtjylland er blevet hægtet af i mesterskabskampen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Foråret startede tidligt i FC Midtjylland, der i den første kamp efter årsskiftet på fornem vis slog selveste Manchester United 2-1 på MCH Arena i Herning. Siden er det dog gået alvorligt ned ad bakke for Jess Thorups mandskab, der ikke har smagt sejrens sødme siden.

I stedet er det blevet til tre bitre nederlag til henholdsvis Manchester United (5-1), FC København (1-0), FC Nordsjælland (2-1) og en enkelt uafgjort (AaB). De forsvarende mestre har desuden ramt en krise på det værst tænkelige tidspunkt, da FC København samtidigt har fundet storspillet frem og senest pryglede AaB med hele 6-2 i Telia Parken.

Mesterskabet er derfor langt væk for FC Midtjylland, der før mødet med bundproppen Hobro har hele 13 point op til Ståle Solbakkens storspillende tropper.

Helt højt kan humøret heller ikke være i Hobro, der blot har fået 10 point i 20 kampe og har hele 11 point op til Esbjerg over nedrykningsstregen. Senest blev det til et decideret sammenbrud, da man i sidste runde tabte hele 6-0 til Viborg på hjemmebane.

Facebook
Twitter