SPORTSDAGEN Ser Åge Hareide bort fra Bendtner?

Danmark nye norske landtræner, Åge Hareide, udtager i dag sin første landsholdstrup, der kan byde på gedigne overraskelser.

Er Nicklas Bendtner en del af Åge Hareides planer. Det kan kun tiden vise.. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Landsholdsudtagelse, DR.dk/sporten 13:00

Man hører ofte, at Danmark er en nation af landtrænere, hvorfor det kan virke besynderligt, at DBU så valgte at ansætte en nordmand som afløser for Morten Olsen, der som spiller og træner har tegnet landsholdet i en menneskealder.

Valget af Åge Hareide virker dog ikke helt tosset, mandens CV taget i betragtning, og onsdag udtager den tidligere Malmö FF-træner så sin første landsholdstrup.

Èt af de største spørgsmålstegn er Nicklas Bendtner, der med 29 mål i 74 landskampe burde være selvskreven, men amagerkaneren er for alvor røget ud i kulden i sin tyske klub Wolfsburg og leverede hele ikke varen i de to EM-playoffkampe mod Sverige sidste år. Er han med? Og hvem er alternativerne?

Et andet åbent spørgsmål er højrebackpladsen. Den har hidtil tilhørt Lars Jacobsen, men fynboen er ikke længere til rådighed for landsholdet. Har Åge Hareide så blikket rettet mod FC Københavns Peter Ankersen? Eller spekulere han måske i at omskole en af de mange centerforsvarer, Danmark har til rådighed?

Brøndby-regnskab

Topplaceringer har der ikke været mange i de seneste år, men medieomtale har de blågule fra Vestegnen altid været gode til at få. Tirsdag var ingen undtagelse, da Ekstra Bladet kunne skrive, at storaktionær og bestyrelsesformand Jan Bech Andersen havde været fremme med grovfilen mod tidligere og nuværende ansatte i Brøndby på fanforummet Sydsiden Online.

Onsdag kan Brøndby igen rende med overskrifterne, da klubben har annonceret, at man vil fremlægge sit seneste regnskab.

Den største regning, der skal gøres op, bliver dog mellem Jan Bech Andersen og træner Thomas Frank. Kan cheftræneren leve med bestyrelsesformandens inkognitosviner på nettet? I skrivende stund har Brøndby endnu ikke meldt noget ud.

Champions League-brag i London, 20:45, TV3+

Storsatsende Paris Saint-Germain sikrede sig et udmærket udgangspunkt med en 2-1-sejr i Paris i det første opgør på mål af Zlatan Ibrahimovic og Edinson Cavani, men Chelseas scoring ved John Obi Mikel kan blive afgørende, da englænderne dermed blot skal vind 1-0 for at sikre sig adgang til kvartfinalerne.

Af samme årsag har pariserne ikke tænkt sig at stille sig langt tilbage på egen banehalvdel og forsvare.

- Vi tænker overhovedet ikke på uafgjort. Vi skal angribe. Vi ved, hvor vigtigt et udebanemål er, og hvis vi scorer, bliver tingene nemmere for os, siger den brasilianske hurtigløber Lucas Moura ifølge Bold.dk til Standard Sport.

- Hvis vi spiller, som vi gjorde i hjemmekampen, kommer vi til at sikre os en billet videre.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve