For 11. gang i træk vinder FC Nordsjælland ikke

FCN fortsatte sin krise, og OB fik tre tiltrængte point, da fynboerne slog gæsterne med 2-0 i en uskøn affære.

Senest FCN vandt i Superligaen var 23. august. (Foto: Claus Fisker © Ritzau Scanpix)

Sidste søndag med Superliga, inden Danmarks bedste fodboldrække pakker sammen og holder en velfortjent vinterpause.

Dyk ned i søndagens resultater i Superligaen:

FC Nordsjællands krise fortsætter

OB slog søndag FC Nordsjælland 2-0 på hjemmebane.

Begge hold havde masser af chancer, som i høj grad var et udtryk for et hav af personlige fejl, særligt i første halvleg.

Begge klubber var inden kampen placeret lige over nedrykningsstregen med 16 point, og derfor var der tre yderst vigtige point på spil i efterårets sidste Superligakamp for de to mandskaber.

Det var to hold, der pressede højt, og det medførte mange opspilsfejl, hvor særligt OB var skyldige i den disciplin i kampens indledning.

Det gav til gengæld også muligheder, når mandskaberne fik spillet sig ud af hinandens pres, hvor der ofte var en motorvej igennem midten af banen for begge hold.

FCN startede bedst, eller man fristes måske til at sige, at det var OB, der startede dårligst. FCN skabte mange chancer i kampens indledning, og fællestrækket var, at de fleste kom efter personlige OB-fejl.

Magnus Kofod fik en god mulighed i kampens indledning, men midtbaneprofilen afsluttede svagt, så OB slap med skrækken.

Herefter fulgte et tungt FCN-pres, hvor OB virkede rystede i defensiven, men fynboerne lykkedes med at stå i mod.

OB åd sig stille ind i kampen, og efter et par advarsler fra hjemmeholdet var Issam Jebali på pletten, da kantspilleren hamrede mandskabet i front efter 20 minutters spil.

Scoringen så ud til at ryste FCN, for selv om udeholdet forsøgte at presse på efter målet, var det OB, der var farligst, og mandskabet burde have udbygget føringen, men Bashkim Kadrii brændte, da angriberen var alene igennem med FCN-keeperen Emmanuel Ogura.

Den resterende del af kampen var meget jævnbyrdig. FCN havde bolden meget, men havde ikke kvalitet nok til at skabe de nødvendige chancer.

I stedet var det den indskiftede angriber Max Fenger, der lukkede kampen til 2-0 i slutfasen.

Brøndby vinder igen, igen, igen

Superligatopscorer Mikael Uhre viste på ny skarpheden, da han sikrede Brøndby IF en 1-0-sejr i topdysten mod Randers FC med sin 11. sæsonscoring. Sejren er Brøndbys sjette i træk i Superligaen.

Uhres kasse afgjorde en tæt kamp, hvor Brøndby i store dele af kampen var bedst og farligst mod et Randers-hold, hvis offensiv længe led under et formationsskifte valgt til kampen.

Det levende og målsøgende spil, som Randers FC har vist over de seneste mange måneder, fungerede slet ikke i 3-5-2-formationen, som Randers havde valgt for at stække Brøndbys dybe løb.

Først da Randers gik tilbage til sin vante 4-4-2-opstilling mod slutningen af kampen fik gæsterne lagt et chanceskabende pres, men to flotte Brøndby-redninger betød, at Brøndby ganske fortjent tog sejren og de tre point.

Dermed er Brøndby nu nummer tre i Superligaen med to point ned til Randers på femtepladsen efter 17 runder, som er efterårets sidste runde.

Brøndby har lige så mange point som FC København og fire færre end FC Midtjylland, men de to topklubber har endnu ikke været i kamp i denne runde.

FCK vinder kampen om vinterpause på andenpladsen

Stortalentet Roony Bardghji tog søndag rekorden som Superligaens yngste målscorer, da svenskeren bidrog til FC Københavns sejr over AaB i Aalborg.

Gæsterne vandt 3-1 og overvintrer dermed på andenpladsen i 3F Superligaen.

Tidligere i november fik Bardghji ligeledes rekorden som den yngste spiller i en startopstilling i Superligaen, da han debuterede få dage efter sin 16 års fødselsdag.

Det svenske stortalent var en del af en skarp FCK-offensiv, der fra første fløjt lagde et markant pres på AaB i den direkte kamp om at indtage andenpladsen inden vinterpausen.

Det var således et nordjysk mandskab på hælene, der ikke lykkedes med presspillet mod de bevægelige og dynamiske københavnere.

FC København bragte sig foran efter et kvarters spil, da Lukas Lerager kom øverst på et indlæg og udplacerede AaB-keeper Jacob Rinne med et hovedstød.

Kun et minut senere udlignede Louka Prip for hjemmeholdet. Offensivspilleren stod klar til riposten, da Kasper Kusk sparkede fra en skarp vinkel på Kamil Grabara, som ikke formåede at holde på bolden.

Efter en halv times spil bragte Roony Bardghji københavnerne foran på et skud fra distancen.

Dermed blev svenskeren den yngste målscorer nogensinde i Superligaens historie med sine 16 år og 13 dage. Tidligere havde Horsens-spilleren Jeppe Kjær rekorden med 16 år og 129 dage.

Kort før pausen udbyggede William Bøving føringen til 3-1 for FC København, da teenageren udnyttede et indlæg fra Peter Ankersen.

AaB tilbringer vinterferien på fjerdepladsen i 3F Superligaen.

Viborgs ti mand slider sig til point mod Sønderjyske

Trængte Sønderjyske glippede alletiders mulighed for tre point, da holdet søndag spillede efterårssæsonens sidste superligakamp på udebane mod Viborg.

Viborgenserne var nemlig en mand i undertal i mere end en time, men Sønderjyske måtte nøjes med 1-1.

Viborg var klart bedst og var i front, inden Lars Kramer fik tildelt et rødt kort, der først blev givet efter en længere VAR-gennemgang.

Videosystemet kom i brug igen, da Sønderjyske scorede til 1-1.

Anden halvleg blev en lige affære, og Sønderjyske viste langtfra, at holdet var en mand i overtal. Det var derfor ikke spor ufortjent, at begge hold fik et point med hjem på julepause.

Med resultatet overvintrer Viborg på ottendepladsen med fem point op til top-6. Sønderjyske forbliver på næstsidstepladsen.

Der gik ikke mere end ti minutter, før værterne bragte sig i front. Kantspiller Tobias Bech trykkede et velplaceret skud afsted fra kanten af feltet og fik nettet til at blafre.

Efter målet satte Viborg sig på løjerne og var tæt på at komme på 2-0 flere gange.

Midt i halvlegen tog kampen dog en drejning, da Viborgs Lars Kramer modtog rødt kort efter en VAR-gennemgang.

VAR skulle igen hjælpe gæsterne, da forsvarsspiller Marc Dal Hende efter en længere gennemgang kunne juble over sin scoring, der blev scoret på en retur efter et hjørnespark i det 38. minut.

Selv om Sønderjyske var en mand i overtal, var anden halvleg meget lige. Kun i begyndelsen af halvlegen kom de to hold frem til store muligheder.

Det var derfor helt i kampens ånd, at Sønderjyske ikke udnyttede det røde kort.

/ritzau/

FacebookTwitter