AaB klar til pokalsemifinalen

Der måtte både forlænget spilletid og 18 straffespark til, før AaB kunne juble over en plads i pokalsemifinalen på bekostning af OB. Den ordinære kamp endte 2-2.

Michael Jakobsen bragte AaB på 1-0 og scorede siden på straffespark. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Der måtte både forlænget spilletid og 18 straffespark til, før AaB kunne juble over en plads i semifinalen på bekostning af OB i Landspokalturneringen.

Den ordinære spilletid endte 2-2, og da der blev ikke scoret i den forlængede spilletid, måtte de to hold ud i straffespark for at finde en vinder.

I det 18.- og sidste forsøg sendte OB's Martin Borre sit forsøg på træværket, og så kunne hjemmeholdet kaste sig jublende over målmand Jimmy Nielsen.

AaB havde bolden mest i det første kvarter, men det var OB, der stod for kampens første målchance, og det var også billedet i størstedelen af første halvleg.

Hjemmeholdet havde det meste spil, men OB havde de mest nærgående forsøg, hvor Søren Berg stod for fynboernes kreative side. Angriberen var også oplægger til gæsternes største chance i første halvleg, da han spillede Jonas Borring fri foran Jimmy Nielsens mål, men keeperen parerede.

Pauseføring til AaB

Mod slutningen af halvlegen overtog OB mere og mere spillet, alligevel var det Michael Jakobsen, der sørgede for at AaB kunne gå til pause med en 1-0 føring.

OB fik ryddet godt op efter et hjørnespark, hvor bolden blev sendt langt op ad banen. AaB-forsvareren Michael Jakobsen blev hængende, og pludselig kunne han så dreje bolden i nettet fra en spids vinkel.

Gæsterne pressede godt og grundigt på for en udligning, inden dommer Nicolai Vollquartz fløjtede til pause, men Michael Jakobsen & Co. fik reddet kastanierne ud af ilden.

Målrig anden halvleg

Der var langt mere nerve i kampen efter pausen, hvor OB fortsatte presset, men AaB-forsvaret havde fuldstændig styr på gæsternes fantasiløse angrebsspil.

OB lignede mere og mere et hold, der var fuldstændig nede sækken, men så dukkede gæsternes bedste spiller, Søren Berg op, og han udlignede til 1-1 med et kvarter igen.

Målet gav gæsterne mere gå på mod frem over banen, men fire minutter før slutfløjtet var det igen AaB, der var skarpest foran mål. Jeppe Curth var manden bag, hvad der lignede en afgørelse.

Men så tog OB's brasilianske islæt, Junior, sagen i egen hånd, og udlignede til 2-2 på en ren perle i det sidste minut, og så måtte de to hold ud i ekstra spilletid.

Afgørelse på straffespark

De to hold kunne ikke finde netmaskerne i de to gange 15 minutters forlænget spilletid, og så skulle det hele afgøres på straffespark.

Her indledte AaB's Mattias Lindstrøm med at brænde, men holdets keeper Jimmy Nielsen reddede Juniors forsøg.

Michael Jakobsen, Rasmus Würtz, Súni Olsen, målmand Jimmy Nielsen og Thomas Augustinussen scorede for AaB. Jonas Borring, Chris Sørensen, Morten Fevang, Nicolai Stokholm, Ulrik Laursen for OB.

Så reddede OB's keeper, Arek Onyszko, Allan K. Jepsens forsøg, men da Jimmy Nielsen så tog Søren Bergs forsøg var de to hold helt lige igen.

Allan Olesen scorede så for AaB, og derefter udlignede OB's Esben Hansen. Caca bragte AaB på vinderkurs i holdets niende forsøg fra straffesparkspletten, hvorefter Martin Borre sendte sit forsøg ind på træværket, og dermed er AaB klar til pokalsemifinalen.

Senere søndag mødes Brøndby og FC København, mens de to andre semifinalister bliver fundet den 12. marts, når Frem besøger Randers FC. Og den 15. marts når B1909 får besøg af Esbjerg.

Der er lodtrækning til semifinalerne den 13. marts.

Facebook
Twitter