AaB-kulturbærer dybt skuffet efter nedrykning: 'Vi ligger, som vi har redt'

Stemningen er på nulpunktet i Nordjylland, efter AaB lørdag er rykket ned i 1. division.

Pilen peger én vej i AaB, og det er indad.

Så klart kunne det siges fra Jakob Ahlmann efter klubben lørdag rykkede ud af Superligaen.

Venstrebacken med Aalborg-DNA har spillet på førsteholdet siden 2009. Han har vundet titler og fejret mesterskaber. Nu har Ahlmann også været med til at sende sin hjerteklub ned i landets næstbedste fodboldrække.

Den slags gør selvsagt mere end bare ondt.

- Jeg er skuffet, ked af det og ærgerlig. Det er en sindssyg svær sitaution. Vi er rigtig, rigtig kede af den situation, vi alle sammen står i lige nu. Det er ikke nemt at være i en klub som AaB og rykke ned. Der er store forventninger, og vi har skuffet. Det gør sindssygt ondt på os alle sammen, siger Jakob Ahlmann til DR Sporten efter lørdagens 0-1 nederlag til Silkeborg.

  • Ahlmann (billedet) og holdkammeraterne smed sig på græsset efter nederlaget til Silkeborg, der betød, at klubben rykker ud af Superligaen. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)
  • Ahlmann (billedet) og holdkammeraterne smed sig på græsset efter nederlaget til Silkeborg, der betød, at klubben rykker ud af Superligaen. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)
1 / 2

Ahlmann har svært ved at komme med en diagnose allerede nu. Der er unægtelig gået meget galt for nordjyderne i den nu færdigspillede superligasæson.

- Jeg har ikke lyst til at stå og pege fingre. Vi har ikke været dygtige nok inde på banen som trup og gruppe, og det er derfor, vi står her nu og er rykket ned, siger Ahlmann.

For Lynge Jakobsen, Mr. AaB, som er tidligere mangeårig sportschef og spiller i klubben, gjorde nedrykningen også ondt:

AaB havde ellers bragt sig i en situation, hvor de ad to omgange kunne have sikret sig overlevelsen. Lige præcis det scenarie, spillerne havde drømt om, siger Jakob Ahlmann.

Men begge gange missede de chancen.

Derfor hedder modstanderne i næste sæson ikke FC København, FC Midtjylland og Brøndby, men i stedet Hillerød, Hobro og Fredericia.

- Det er sådan, det er. Vi er ikke for fine til noget. Vi ligger, som vi har redt. Vi har et kæmpe arbejde med at samle klubben og byen igen for at få dem til at støtte os, fordi de har været der hele vejen igennem, siger Ahlmann.

- Det kunne vi ikke betale tilbage, som vi gerne ville, og så er der kun én vej, og det er at stå sammen og få dem bag os igen og løfte klubben tilbage, hvor den hører til (i Superligaen, red.), siger AaB-spilleren.