AaB, Silkeborg og FC Midtjylland sprudler og tager hver sin storsejr

AaB, Silkeborg og FC Midtjylland scorede fire mål hver, da de tog hver sin storsejr søndag.

AaB var i hopla og vandt 4-0 over Sønderjyske. (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)

Søndag betyder Superliga og vanen tro, blev der igen denne søndag leveret forrygende underholdning rundt på de danske fodboldstadioner.

Dyk ned i alle søndagens resultater herunder:

Brasiliansk målbonanza i Herning

FC Midtjylland ydmygede søndag et tamt AGF-mandskab med 4-0 hjemme på MCH Arena, hvor sejren blev slået fast med syvtommersøm allerede i første halvleg.

I løbet af den første halve time havde angriber Junior Brumado nemlig fuldendt sit hattrick, mens venstrebacken Paulinho også legede med i målfesten.

AGF kom med tre superligasejre i bagagen, men aarhusianerne blev overmatchet på alle spillemæssige parametre af FCM. I anden halvleg kørte hjemmeholdet sejren hjem på cruisekontrol.

Med magtdemonstrationen lægger FCM pres på i toppen af 3F Superligaen, hvor midtjyderne har 27 point på førstepladsen halvvejs i grundspillet. AGF har 12 point.

AaB udspiller Sønderjyske

Sønderjyske blev søndag tildelt sæsonens syvende nederlag i Superligaen, da AaB vandt med 4-0 på Aalborg Portland Park.

Sønderjyderne kæmpede med at finde takterne mod et velspillede AaB-hold, der gennem opgøret sad tungt på spillet. I opspillet blev gæsterne ofte afvist af det formstærke, nordjyske mandskab.

Hjemmeholdet dominerede således mere eller mindre fra start til slut.

Gennem sæsonen har nordjyderne især vist sig farlige på offensive dødbolde. Men mod Sønderjyske beviste cheftræner Martí Cifuentes’ mandskab, at AaB også er farlige på gennemspillede angreb.

Aalborgenserne bragte sig også tidligt foran med et mål i åbent spil. Efter ni minutter opsnappede Milan Makaric en bold fra forsvarsspilleren Søren Reese, og herfra fandt AaB-angriberen Iver Fossum. Den norske midtbanespiller sendte sit hovedstød ind til 1-0.

Kort før pausen kom Makaric igen i spil, da Frederik Børsting fandt sin serbiske holdkammerat i dybden. Herfra stødte han bolden ind til en udbygning af føringen.

I starten af anden halvleg tog Louka Prip en solotur ind i Sønderjyskes felt, hvor den indskiftede offensivspiller gjorde det til 3-0.

Kort efter dukkede Iver Fossum igen op, da backen Jakob Ahlmann lagde en tværaflevering ind til den fremadstormende nordmand, som udbyggede føringen. Dermed er midtbanespilleren oppe på fem ligascoringer i indeværende sæson.

Med sejren til hjemmeholdet er AaB fortsat på tredjepladsen. Sønderjyske ligger som nummer 11 i Superligaen med blot to sejre i 11 kampe.

Overtidsscoring sikrer Viborg point mod FC København

FC København skulle her til aften forsøge at holde trit med FC Midtjylland i toppen af Superligaen, da de stod overfor Viborg i Parken.

Kampen blev aldrig det store fodboldmæssige festfyrværkeri, men i stidet måtte begge hold slide og kæmpe for de vigtige point. Og selvom de midtjyske underdogs kæmpede bravt, måtte de i opgørets 76. indkassere en scoring, da Jens Stage bankede bolden i kassen til 1-0.

Men så vågnede viborggenserne op. I kampens afsluttende minutter pressede de på, og i de absolut døende sekunder gav det også pote, da Jens Stage på uheldig vis fik headet et hjørnespark ind bag sin egen målvogter til stillingen 1-1.

Flere scoringer blev det ikke til, og dermed måtte de to klubber dele pointene ligeligt mellem sig.

Resultatet betyder, at Superligaens andenplads, FC København, har 24 point, mens Viborg på tiendepladsen klatrer op på 11 point.

Randers og Brøndby deler

Først lavede Brøndby en kæmpe fejl i forsvaret, og sidenhen lavede Randers selvmål. Derfor endte det søndag 1-1 mellem de to klubber i superligaopgøret på Cepheus Park i Randers.

Selv om Brøndby i starten lige skulle finde fodfæste og kom hurtigt bagud, fik det forsvarende mesterhold spillet sig op.

Begge hold havde mest at skyde med offensivt i første halvleg, og i anden halvleg virkede begge mandskaber trætte efter deres kampe i Europa torsdag.

Pointdelingen sender Randers på fjerdepladsen med 18 point halvvejs i grundspillet, mens Brøndby kravler over AGF på ottendepladsen med 12 point for 11 kampe.

Silkeborg påfører FCN det femte nederlag i træk

FC Nordsjælland led søndag sit femte liganederlag på stribe, da holdet tabte 1-4 på udebane til oprykkeren fra Silkeborg IF i 11. runde af Superligaen.

Med 1-4-nederlaget fortsætter FCN's dårlige stime, hvilket betyder, at nordsjællænderne glider ud af top-6 halvvejs i Superligaens grundspil med sine 13 point.

Silkeborg kom flyvende fra start, og allerede efter otte minutter var holdet i front med 2-0 på to mål af Nicklas Helenius.

Efter scoringerne tog FCN teten, hvor holdet med et højt pres og angrebsiver tvang Silkeborgs forsvar til at stå dybt i banen.

Især i første halvleg havde nordsjællænderne flere gode muligheder for at få bolden i nettet, men manglende skarphed betød, at de kriseramte gæster kun formåede at score en gang ved Oliver Villadsen.

Stefan Thordarson og Sebastian Jørgensen stod for hjemmeholdets to andre scoringer.

/ritzau/DR Sporten

FacebookTwitter