AaB vil spærre udeholds fans inde

Aalborg Kommune er villig til at diskutere sikkerheden på tribunerne på Aalborg Stadion efter urolighederne i går.

Kampen mellem AaB og Brøndby blev afbrudt flere gange i 1. halvleg. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Kampen mellem AaB og Brøndby blev afbrudt i flere minutter, fordi Brøndby-tilhængere kravlede op på gelænderet, der skal holde tilskuere væk fra selve banen.

Sikkerhedschef på stadion, Poul Andersen, ser gerne at det bliver muligt at spærre udeholdenes fans inde ved hjælp af plexiglas.

Kommunens stadion-ansvarlige, økonomichef Jørgen Smed fra Kultur- og fritidsforvaltningen vil straks efter ferien taget kontakt til stadion og drøfte, om en ekstra sikring er nødvendig og hvordan den i givet fald skal udformes.

- Det skal ikke være discountløsninger. Et hegn, der skal holde den slags fans inde, skal nærmest være af en kaliber, der også kunne holde elefanterne i Zoo spærret inde.   Jørgen Smed siger, at skal tribunerne sikres ekstra, så skal der være tale om om løsninger, der er nemme at stille op og lige så nemme at pille ned igen.

- Vi skal næste sommer afholde U21-EM og da har UEFA krævet eventuelle hegn og den slags fjernet. Så vi står med et lidt dobbeltrettet problem i øjeblikket.

Og sammenlignet med andre stadions er Aalborg faktisk bedre sikret end de fleste. Vores rækværk er rimeligt højt, påpeger Jørgen Smed.

- Man hopper ikke bare over, sådan uden videre - men selvfølgelig kan det lade sig gøre. Spørgsmålet er bare, om vi skal bure folk helt inde på stadion for at forhindre det.

 

Facebook
Twitter