Århus-redaktør: Katastrofen lurer i AGF

Sportsredaktør på Århus Stiftstidende frygter det værste, hvis AGF rykker ud af SAS Ligaen. Alle troede på noget stort, så ingen har en plan B.

Erik Rasmussen er færdig i AGF, hvis holdet taber de to næste kampe, mener Århus Stiftstidendes sportsredaktør, Jan Schouby. (Foto: Claus Fisker)

- At et hold med Jakob Poulsen, Benny Feilhaber, Martin Jørgensen, Dan Thomassen og Steffen Rasmussen skal spille med om nedrykning, det er for vanvittigt. Sådan lyder det fra sportsredaktør på Århus Stiftstidende, Jan Schouby, der på nærmeste hold har fulgt AGF's chokerende nedtur i denne sæson.

Han tør næsten ikke tænke på konsekvenserne, hvis byens fodboldhold endnu engang skal ned i den næstbedste række.

- Selv efter AGF standard vil det være en katastrofe. Nu troede vi alle, vi havde fået et godt fodboldhold, der kunne ende som en fire-fem stykker, og hvis de så rykker ned, kan jeg godt frygte, hvad der sker. Ingen kalkulerer med, at de rykker ud. Ingen har en plan B. Der er nok nogle pengemænd, der tænker, at nu er der en grænse for, hvor længe jeg vil være til grin, og det vil være svært at bede de mennesker om penge igen, vurderer Jan Schouby overfor DR Sporten.

Gnisten er væk

Den århusianske sportsredaktør er alvorligt bange for, at nedrykningen kan blive en realitet. Han fornemmer, at gnisten fuldstændigt er forvundet fra holdet.

- Det er ikke kun det, at de taber. Det er lige så stort et problem, at ærgerrigheden og viljen til at vinde er helt væk. Det burde være sådan, at når de trak kamptrøjen over hovedet, så ville de dø med støvlerne på. Det virker som om, de har mistet selvtilliden og troen på, at de som hold kan vinde, og det er virkelig bekymrende, siger Jan Schouby.

Rasmussen ryger

Hvis AGF skal klare sig i SAS Ligaen, så kræver det en anden indstilling på søndag mod Brøndby, og herefter er kravet en sejr i hjemmekampen mod HB Køge.

Bliver det til to nederlag, så er Schouby overbevist om, at det er et farvel til træner Erik Rasmussen.

- Ingen forventer, de vinder i Brøndby, men taber de også hjemme til Køge, så skal han frygte for sit job, for så er de i akut nedrykningsfare. Når man har en træner, der siger, at holdet er lige så godt som FCK og kan spille med om medaljer, så er det ikke godt nok at være i nedrykningsfare. Der har været mange skader, men den undskyldning kan man ikke blive ved at bruge, siger Jan Schouby.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk