Afrikansk forløsning: Lyngby fik et Bassogog i nødden

Med Sønderjyskes pointtab ude mod Silkeborg er AaB nu kun tre point fra slutspilspladserne efter sejr over Lyngby.

Christian Bassogog blev matchvinder for AaB mod Lyngby. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

I et tæt opgør vandt AaB mandag aften 1-0 hjemme over Lyngby i Alka Superligaen.

Kampens enlige mål blev scoret af Christian Bassogog i slutningen af første halvleg.

Lyngby havde ellers et utal af chancer for at tage point med hjem fra Aalborg, men gang på gang forspildte gæsterne mulighederne.

Med sejren har AaB nu kun tre point op til top-6, da Sønderjyske måtte nøjes med ét point ude mod Silkeborg.

Omvendt glippede Lyngby muligheden for at udbygge forspringet i kampen om slutspilsplaceringerne. Lyngby har fire point ned til AaB på syvendepladsen.

Før opgøret var AaB skubbet helt ned på en tiendeplads i ligaen med seks point op til top-6, som er klubbens officielle målsætning.

Lars Søndergaards mandskab kunne dog glæde sig over, at Lyngbys profiler Jeppe Kjær og Martin Ørnskov sad uden for med karantæne.

Derfor havde de fleste nok forventet et kampbillede med AaB på bolden i det meste af tiden, men kampen blev indledt med Lyngby i overraskende spillemæssig kontrol.

Gæsterne spillede sig fint ud af AaB’s pres og kom også frem til chancer, men Lyngby savnede skarphed i afslutningerne.

Afrikansk forløsning

Som første halvleg skred frem, kom hjemmeholdet dog bedre med. Christian Bassogog og Marco Meilinger var de kreative kræfter, der hele tiden skabte problemer i Lyngbys defensiv.

Det var også de to spillere, der stod bag kampens scoring.

Meilinger modtog bolden på kanten af feltet, snød en Lyngby-forsvarer og sparkede mod målet. I det lille felt stod Bassogog så og styrede kuglen i mål til 1-0.

Bassogog har ellers været billedet på AaB-angribernes uskarphed i sæsonen. Det var afrikanerens første scoring efter næsten 900 spilleminutter uden mål.

Lyngby lod sig dog langt fra slå ud, og gæsterne kom ud efter pausen med stor energi.

I fraværet af karantæneramte Jeppe Kjær havde den kun 17-årige angriber Jens Odgaard fået chancen som spydspids. I midten af anden halvleg var han tæt på udligne til 1-1, da han efter par fikse træk bankede bolden på overliggeren.

Herefter fulgte den ene Lyngby-chance efter den anden, men gæsterne formåede på mærkværdig vis ikke at score til trods for 20 skudforsøg mod AaB’s mål.

AaB skal i sidste spillerunde inden vinterpausen en tur til Horsens, mens Lyngby får besøg af Silkeborg.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter