AGF-direktør om Riddersholm-fyring: Det handler om stil og tillid

Troen på at nu fyrede Glen Riddersholm kunne bringe AGF i den rigtige retning var forsvundet, siger AGF-direktør Jacob Nielsen.

Det gik den forkerte vej med Glen Ridderholms ved roret, siger AGF-direktør Jacob Nielsen. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Det går op og ned i showbusiness.

Det kan man tale med om blandt AGF-tilhængerne, der i de seneste uger har set deres hold slå Superliga-topholdet FC Nordsjælland, få store tæv på hjemmebane af Randers, tage en fornem sejr over Brøndby og ryge ud af pokalturneringen til et hold fra landets næstbedste række.

De svingende resultater fik fredag aften sin konsekvens, da cheftræner Glen Riddersholm blev fyret.

Paradoksalt nok efter en sejr på hele 5-1 ude over Helsingør.

Fyringen af Riddersholm blev officielt meldt ud lørdag, hvor AGF også kunne sætte navn på den nye træner. David Nielsen er hentet ind fra Lyngby.

- Der er meget timing i det. Det er både i forhold til alle parter, blandt andet også i forhold til Lyngby, der findes ingen god timing for afskedigelser, så det er klart, at det jo ikke er en beslutning, der er truffet efter vores sejr i går, siger AGF-direktør Jacob Nielsen.

David Nielsen har leveret fornemme resultater i sine to sæsoner i Lyngby, hvor det er blevet til oprykning til Superligaen og derefter bronzemedaljer.

Der bliver dog ikke tale om en fodboldrevolution i AGF med ansættelsen af David Nielsen.

- Det er ikke, fordi at vi som sådan tror, at der er en stor forskel på de to profiler spillemæssigt. Det skal der heller ikke være. Men David har sin stil, Glen havde sig egen. Det, der er det vigtigste for os, det er, at vi har tillid til at David kan føre os igennem Superligaen. Ikke kun i den indeværende sæson, men også i de kommende leve op til klubbens målsætninger, siger Jacob Nielsen, der ikke vil fortælle, hvor længe man har forhandlet med David Nielsen om at overtage trænerposten i AGF.

Lyngby skriver på klubbens hjemmeside, at der har været vedholdende interesse for David Nielsen i lang tid.

- Det kan være, David har forhandlet med andre end os. Det kan jeg jo ikke vide. Men jeg ved selvfølgelig, hvornår Davids aftale med os er faldet på plads. Det gjorde den før Helsingør-kampen, siger Jacob Nielsen, der dog ikke vil komme ind på, hvornår man for alvor begyndte at tvivle på Glen Riddersholm.

- Jeg har ikke nogen kommentarer til, hvornår det har været på tale første gang. Det er jo en langsigtet plan, der er, men samtidigt så er der også nogle delmål, nogle målsætninger, der også skal opfyldes og så er der jo en evaluering, der følger med hver gang. Man kan ikke sige helt præcist, at det lige var der, der blev truffet en beslutning. Du får mig ikke til at sætte en præcis dato på.

Linje og udvikling efterlyses

AGF havde i sidste sæson en målsætning om at komme i mesterskabsspillet med en top seks-placering, men endte i stedet med at spille for at undgå nedryking.

Op til denne sæson er der blevet skiftet en del ud i spillertruppen, hvor profiler som Pierre Kanstrup, Jakob Ankersen og Tobias Sana er kommet til.

Det var været en dyr øvelse, som AGF ifølge Jacob Nielsen ikke har fået nok ud af.

- Der er jo ikke hentet nogen spillere til, som Glen ikke har været enig i. Tværtimod kunne vi have valgt at fortsætte med mange af de spillere, der var her og tilbudt dem forlængelser. Men der er blevet postet flere penge i og der er blevet hentet – hører jeg også mange medier og eksperter konstatere – bedre spillere. Det skal vi selvfølgelig have til at fungere, siger Jacob Nielsen, der ikke har set den røde tråd i trænerarbejdet, der kunne give forhåbninger om bedre resultater på den lange bane.

- Der er rigtig mange andre, der med lige så stor udskiftning er lykkedes med meget mindre budgetter. For os handler det om at kunne se en linje og en udvikling i tingene i de snart to år, der er gået med Glen som cheftræner. Og derigennem selvfølgelig også have tillid til, at det kan fortsætte i fremtiden. Det har vi vurderet, der ikke er.

David Nielsens første opgave som AGF-træner bliver 16. oktober, hvor AGF hjemme tager imod David Nielsens nu tidligere klub Lyngby.

Facebook
Twitter