AGF får bronze trods nederlag til Brøndby

AGF's medaljefest led et knæk, da holdet søndag tabte 0-1 til Brøndby i mesterskabsspillets sidste runde.

AGF formåede ikke at komme i nærheden af sølvmedaljerne, da holdet søndag på hjemmebane tabte 0-1 til Brøndby i sidste runde af Superligaens mesterskabsspil foran et feststemt Ceres Park.

Det blev i stedet FC København, der rendte med andenpladsen og den direkte billet til europæisk fodbold i næste sæson. Hovedstadsholdet vandt på samme tid således med 2-1 over FC Nordsjælland.

FCK ender på 68 point, mens AGF med 64 point må tage til takke med tredjepladsen og bronzemedaljer, der er klubbens første sæt i 23 år.

Der var fest på tribunen i Aarhus søndag, da AGF vandt bronzemedaljerne. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Tredjepladsen betyder ydermere, at AGF stadig har chancen for europæisk fodbold, når holdet på onsdag tager imod OB i den europæiske playoffrunde om den sidste danske billet til Europa League.

Målet og sejren cementerede Brøndbys fjerdeplads, hvor holdet slutter to point foran AaB med 56 point.

Første halvleg foregik i aldeles højt tempo, og offensivt bølgede det frem og tilbage med mange store chancer til begge hold.

For Brøndby betød det både et skud på undersiden af overliggeren, et forsøg reddet på stregen og et langskud snert forbi AGF-målet.

AGF'erne med deres bronzemedaljer. Det er klubbens første medaljer siden 1996/97-sæsonen. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

AGF bød sig bedst til ved at teste Brøndby-keeper Marvin Schwäbe i flere omgange, men tyskeren var vågen og sørgede for 0-0 til pausen.

AGF kom fra anden halvlegs begyndelse buldrende, da holdet lagde et massivt pres på Brøndby.

Med godt 25 minutter tilbage brændte det for alvor på foran Brøndby-målet, men det gav også plads den anden vej, og det udnyttede holdet fra vestegnen.

Efter 72 minutter fandt Lasse Vigen nemlig unge Jesper Lindstrøm foran mål, og han sparkede let gæsterne i front.

Få minutter senere blev Brøndby reduceret til ti mand, da anfører Andreas Maxsø modtog sit andet gule kort.

AGF-presset fortsatte herefter, men et stolpeskud fra sydafrikanske Gift Links var det tætteste holdet kom på en udligning.

/ritzau/