AGF hænger stadig med røven i vandskorpen, men i Vejle tror de ikke længere på overlevelse

Sent søndag aften tabte AGF mod Viborg i 3F Superligaen, men de er alligevel stort set umulige at hente for Vejle.

I Vejle tror de ikke længere på, at de kan booke billet til endnu en sæson i 3F Superligaen. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Sønderjyske er allerede rykket ud af 3F Superligaen, men hvem den anden nedrykker bliver, er endnu ikke sikkert.

Og så alligevel.

For selvom AGF hænger gevaldigt med røven i vandskorpen, efter de søndag aften tabte 1-0 mod Viborg, er det noget nær umuligt for Vejle at hente aarhusianerne forud for sidste spillerunde. Vejlenserne har nemlig tre point op til AGF, der ligger på den sjovere side af nedrykningsstregen.

Overlevelse kræver derfor ikke blot, at Vejle vinder, mens AGF taber i den sidste spillerunde - vejlenserne skal også hente 18 mål ind på aarhusianerne.

Det er umuligt, mener Vejles anfører, Tobias Mølgaard, og han kalder derfor nedrykningen en realitet.

- Det har været en hård sæson, og det gør det kun endnu hårdere, at vi ender med at rykke ned, siger Tobias Mølgaard.

- Vi henter ikke den målforskel, der er. Så det er desværre ovre.

Ifølge Tobias Mølgaard kan Vejle ikke længere hente AGF. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Søndag havde Vejle muligheden for at holde liv i drømmen om overlevelse, da de mødte FC Nordsjælland. Men chancen forspildte de, da de tabte med 2-1, og så kunne de kun håbe på, at Viborg gik fuldstændig målbonanza mod AGF, mens de også selv skulle score en ordentlig portion mål i den sidste spillerunde.

Målnettet blafrede dog kun en enkelt gang i Viborg, og i Vejle peger de også snarere fingeren indad, når de skal finde nogen at skyde skylden på.

- Det er ekstra hårdt. Håbet har varet så længe, og vi har haft så mange muligheder for at komme endnu tættere på, end vi har været. Og nu hvor det reelt set er ovre, føles det bare endnu værre, siger Vejle-anføreren.

'Vi har trods alt fået flere point end Vejle'

Selvom AGF ikke har spillet nogen fremragende forårssæson, og i næstsidste spillerunde fortsatte den dårlige stime, da de tabte til Viborg, føler de sig nu sikre på, at endnu en sæson i Superligaen er sikret.

Det siger AGF's cheftræner, David Nielsen.

- Vi rykker ikke ned. Vi har haft en dårlig sæson, men katastrofen skete heldgivis ikke, siger David Nielsen.

Katastrofen kunne dog have været tættere på at ske, hvis Vejle havde vundet deres kamp mod FC Nordsjælland søndag.

AGF-træneren glæder sig derfor over, at hans hold nu slipper for at komme ud i en vaskeægte gyserafslutning i sidste spillerunde.

- Vi har været i en situation, hvor alt kunne have været på spil i en finale på søndag, hvor vi skulle vinde. Det er vi glade for, at vi ikke er tvunget til, siger han.

  • AGF-fansene viste deres utilfredshed med forårssæsonen på Viborg stadion søndag aften. (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)
  • David Nielsen ærgrer sig under kampen mod Viborg. (Foto: Ernst van norde © Ritzau Scanpix)
1 / 2

Skal han evalurere på fodbolden, aarhusianerne har spillet dette forår, er han dog ikke bleg for at erkende, at det ikke har været godt nok.

- Vi er ikke glade for det forår, vi har haft. Vi har haft utrolig svært ved at vinde fodboldkampe. Vi har også risikeret at rykke ud, og det ville ikke være godt for nogen i Aarhus og omegn, siger David Nielsen.

Men selvom aarhusianerne har hængt med røven i vandskorpen rent spillemæssigt i foråret, og heller ikke har vundet en eneste gang ud af deres seneste 13 forsøg, mener David Nielsen, at AGF selv har gjort sig fortjent til endnu en sæson i Superligaen.

- Selvom vi har haft en dårlig sæson, har vi trods alt stadig fået flere point end Vejle. Det gør, at vi ikke er rykket ned. Vi har selv afgjort det, der er ikke nogen, der har afgjort det for os.

- Vi var mange point foran, og også så mange point, at vi kunne tillade os at have så dårligt et forår, som vi har haft, siger han.

Du kan se højdepunkterne fra alle søndagens kampe i 3F Superligaen her.