AGF henter angriber i Odense

Nicklas Helenius skifter med øjeblikkelig virkning fra OB til AGF på en treårig aftale.

Nicklas Helenius fortsætter karrieren i AGF. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Nicklas Helenius kan i den kommende sæson trække den hvide AGF-trøje over hovedet, når han løber på banen i Superligaen.

Angriberen skifter med øjeblikkelig virkning OB ud med den aarhusianske klub. Det skriver både AGF og OB på deres hjemmesider.

Helenius har fået en treårig kontrakt med AGF.

- Vi har ledt efter en angriber med lidt andre kvaliteter, end dem vi allerede har i truppen nu.

- Helenius komplementerer og tilføjer nogen andre kompetencer og en anden stil, og dermed fuldender han vores angrebsgruppe med Patrick Mortensen og Alexander Ammitzbøll, siger sportschef i AGF Peter Christiansen til klubbens hjemmeside.

Fjerde Superliga-klub

Helenius fik sit gennembrud i Superligaen i 2010 for AaB. Han har siden scoret 63 mål i den bedste danske række, hvor han foruden AaB og OB også har repræsenteret Silkeborg IF.

I 2013 blev han købt af Aston Villa, men opholdet i Premier League-klubben blev aldrig en succes, og efter et år blev han lejet ud til AaB, der efterfølgende hentede han tilbage til Danmark på en permanent aftale.

I 2016 skiftede han til SC Paderborn i den andenbedste tyske række på et lejeophold, inden han senere samme år kom til Silkeborg IF.

I 2017 blev han købt af OB, men har den seneste sæson ikke fået så meget spilletid i klubben.

- Hverken vi eller Nicklas var tilfredse med den mængde spilletid, Nicklas fik i sidste sæson, og der har ikke været tegn på, at det ville blive anderledes i den kommende sæson, siger sportsdirektør i OB Jesper Hansen til hjemmesiden.

- Der har været interesse for ham fra flere sider, og derfor har vi ikke villet stå i vejen for, at Nicklas kan komme et sted hen, hvor han forhåbentlig kan få den mængde spilletid, han ønsker, siger han.

Nicklas Helenius fik sit Superliga-gennembrud i AaB. Siden da har han også været forbi blandt andre Silkeborg og OB. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Også Helenius selv er tilfreds med skiftet.

- Da jeg først hørte om AGF's interesse, var jeg slet ikke i tvivl om, at det ville jeg rigtig gerne. Det er en kæmpe klub, og det har altid været fedt at spille i Ceres Park som modstander.

- Det glæder jeg mig til nu at gøre som AGF'er, siger Helenius til AGF's hjemmeside.

Han støder til AGF-truppen mandag.

/ritzau/