AGF-koryfæ: David Nielsen kan tænde gnisten

Den tidligere spiller og træner i AGF Flemming Povlsen tror på, at David Nielsen og AGF er et godt match.

David Nielsen bliver den 15. træner i AGF siden år 2000. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

I weekenden blev David Nielsen udpeget som ny træner i AGF efter fyringen af Glen Riddersholm, og måske kan han blive det friske pust, som den sovende kæmpe har brug for.

Sådan lyder det fra Flemming Povlsen, nuværende Superligaekspert for Discovery og tidligere spiller og angrebstræner i AGF.

- Han er et godt kort at få ind i Aarhus, hvor begejstringen altid ligger og ulmer. Den gnist kan han få tændt, siger Flemming Povlsen til DR Sporten.

Den tidligere landsholdsspiller er ikke i tvivl om, at David Nielsens udstråling kan gavne de succeshungrende århusianere.

- For mig er David Nielsen en light-light udgave af Jürgen Klopp. Han kan samle folk, han kan motivere folk, og han kan bringe sin begejstring ud til publikum, siger han.

Klubben er det vigtigste

Og netop det med at motivere er én af grundene til, at man i AGF-ledelsen valgte at hente 40-årige David Nielsen ind. Sådan lyder det fra sportschef i AGF, Peter Christiansen.

- David er en stor motivator. Han kræver meget af spillerne og har en høj standard, siger han.

Hverken David Nielsen eller AGF-ledelsen, anført af klubdirektør Jacob Nielsen, har for vane at lægge fingre imellem, når det gælder udtalelser til pressen.

Det er dog ikke noget, der bekymrer sportschefen.

- Der er en åbenhed i AGF, og folk har lov til at sige, hvad de mener. Man skal bare huske, at det hverken er Jacob Nielsen eller David Nielsen, der er dette vigtigste. Det er AGF i sin helhed, der er det vigtigste, siger Peter Christiansen.

AGF og David Nielsen skal for første gang i aktion sammen den 16. oktober, hvor Nielsens tidligere klub Lyngby kommer til Ceres Park.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve