AGF skal have ny træner - se Kalborgs tre favoritter

Johnny Mølby er ikke længere favorit til trænerjobbet i AGF, vurderer Jan Kalborg.

Jan Kalborgs bud på den nye AGF-træner: Morten Wieghorst, Ove Pedersen eller Johnny Mølby (Foto: DR © DR Sporten)

Jesper Fredberg bliver ikke manden, der skal få AGF tilbage i superligaen. Så meget synes at være klart efter gårsdagens udskiftninger på Fredensvang.

Brian Steen Nielsen blev fyret som sportschef i går, og Fredberg, der har været træner siden fyringen af Peter Sørensen i februar, kommer til at spille en anden rolle i klubben i næste sæson.

Og så kan gætterier begynde: Hvem bliver cheftræner i AGF efter sommerferien?

Ifølge Aarhus Stiftstidende var Morten Wieghorst det hotteste navn, men muligvis er han ikke så lun på AGF nu, hvor det står klart, at klubben ikke er i superligaen.

Vi har spurgt DR Sportens fodboldekspert Jan Kalborg om, hvilke tre favoritter han har til jobbet som træner. Dem kan du læse herunder med dét forbehold, at Kalborg ligesom os andre også spændt venter på at se, hvilken strategi AGF ønsker at følge: Om de går efter den hurtige oprykning eller laver en omgribende oprydning i klubben.

- Jeg tror, de vil forsøge at spille på en vinderhest, så man er rimelig sikker på at komme i mål. De vil bygge langsigtet op, men vil også gerne hurtigt tilbage i superligaen. Skræmmeeksemplet er jo Vejle, der rykkede ned i 2009 og siden har kæmpet desperat for at komme tilbage, siger Jan Kalborg.

Herunder får du hans tre bud på AGF-trænere

Morten Wieghorst

Arbejdsløs i øjeblikket. Har senest været assisterende træner for Michael Laudrup i Swansea og har også været U21-landstræner og cheftræner i FC Nordsjælland.

- Han er nok den mand, som AGF mest ønsker at tilknytte.

- Hvis man kigger på det med Aarhus-øjne må drømmebesætningen være med Morten Wieghorst som træner. Han har vist, at han kan bygge noget op fra bunden og skabe et fremragende resultat. Han har erfaringen fra FC Nordsjælland, men har også hentet erfaring på landsholdet og med Laudrup i Swansea.

- Jeg kan godt forstå, hvis han er nummer et på ønskelisten, men er ikke sikker på, at han har AGF som nummet et på sin liste. Det afhænger nok også af, om han og Laudrup har planer om at fortsætte parløbet efter sommer.

- Wieghorst er typen, der kan sætte dagsnormen for, hvordan man griber opgaven an fra dag til dag. Han kan grave helt ned i ungdomsafdelingen og finde den hvide tråd.

Ove Pedersen

Nuværende cheftræner i FC Vestsjælland, men har kontraktudløb til sommer.

- Alt afhænger af, hvordan man vælger setup'et i AGF fremover, og hvilken strategi man har.

- Hvis målsætningen for AGF er at rykke hurtigt op igen i Superligaen, så er Ove Pedersen et godt bud. Han kan sikre den hurtige oprykning og stabilitet - det er han verdensmester i. Men måske stopper det også der.

- Ove Pedersen har fået pyntet gevaldigt på sit i forvejen flotte CV i FC Vestsjælland, som han dygtigt førte igennem superliga-sæsonen. Men Horsens kan også være en mulighed for ham i næste sæson, selv om jeg ville synes, at det ville være klogt af FC Vestsjælland at forlænge med ham.

Johnny Mølby

Nuværende AC Horsens-træner. Har kontraktudløb til sommer. Har tidligere været træner i Kolding og assisterende træner i AGF.

- Han har kontraktudløb i Horsens til sommer og indtil i går var jeg ret sikker på, at AGF ville tage ham ind. Han kender Brian Steen Nielsen privat og var assistenttræner i AGF fra 2008-2009. Derfor var jeg sikker på, at han var inde i billedet.

- Men nu er Brian Steen Nielsen fyret som sportschef, og derfor tror jeg ikke så meget på Mølby længere.

- Hans fordele er, at han har været i klubben før og ved, hvad der rører sig. Men jeg tror bare ikke, det er dét, AGF går efter. Nu starter man forfra i Aarhus, og der tror jeg ikke, det er en god start for klubben at have en mand, der tidligere har været der. Man har brug for en mand med friske øjne.

Kom gerne med dit bud på din favorit som kommende AGF-træner herunder.

 

 

 

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk