Allan Gaarde hurtigt på hårdt arbejde

AaB's sportschef skal ud og finde en målfarlig afløser for Nicklas Helenius.

AaB skal finde en mand, som kan erstatte Nicklas Helenius bl.a. mod FCK. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Salget af Nicklas Helenius luner godt i AaB's kasse, men det skulle nødig ske på bekostning af sportslig succes i Superligaen, hvor angriberen har scoret 30 mål de seneste to sæsoner.

Derfor skal nordjydernes nye sportschef, Allan Gaarde, ud at bruge nogle af alle pengene.

- På kort sigt giver det jo ro, men vi er også nødt til at gå ud og bruge lidt af de penge, som vi får ind, og ud og finde en afløser for Nicklas, som også kan score nogle mål, siger Allan Gaarde til DR Sporten.

En femte angriber

Sportsdirektøren er i gang med sin blot anden uge i jobbet. Han har haft travlt fra første færd med salget af Nicklas Helenius, og nu er han glad for, at transfervinduet har længe åbent denne sommer.

- Vi har fire dygtige angribere i vores trup, men vi er heller ikke naive. Heldigvis skal vi ud og spille i Europa, men det betyder også, der bliver rimelig meget slid på vores spillere. Vi har ikke ret mange spillere i forvejen, så derfor er det selvfølgelig logisk, vi skal ud at hente en erstatter, siger han men erstatningen ligger ikke lige for.

- Hvis der løber en mand rundt som Nicklas på 22, som har scoret 30 mål i de sidste to sæsoner i den bedste række i et land, så tror jeg sgu ikke, vi kommer i nærheden af ham for at være helt ærlig, siger sportschefen.

Gode signaler

Og mens jagten er gået ind på Helenius' afløser, tror Allan Gaarde på, at andre unge mænd kan lokkes til huse, netop fordi AaB nu har solgt en spiller til den bedste engelske række.

- De signaler, vi sender, ved at sælge Nicklas til Premier League, er, at vi kan producere talenter i Nordjylland. Og det er ikke kun mig, Lynge (Jacobsen, red.) eller folk på kontoret eller holdkammerater, der bliver stolte. Det er alle, der har arbejdet med Nicklas, siden han kom til klubben, da han var 12 år.

- Jeg synes, det er et stærkt signal, at vi kan sende en ung spiller til verdens bedste liga. Og det er altså en, der har løbet rundt i Aalborg siden han var en bette knægt, fastslår Allan Gaarde.

AaB indleder den kommende sæson den 21. juli med at få besøg af de danske mestre fra FC København.

FacebookTwitter