Amerikansk landsholdsspiller til AaB

AaB henter den amerikanske landsholdsspiller Danny Califf. Han starter i Superligaklubben den 4. januar. Samtidig står det klart, at Ole Tobiasen er fortid i AaB.

AaB's sportschef Lynge Jacobsen forventer, at den nye amerikaner kan gå direkte ind i startopstillingen. (Foto: DR Sporten)

AaB henter den amerikanske landsholdsspiller Danny Califf. Han starter i Superligaklubben den 4. januar.

Danny Califf har fået kontrakt med AaB for de næste 2½ år. AaB har haft midterforsvareren til prøvetræning i november måned, og det har altså givet bonus.

- Han er en komplet forsvarsspiller. Har et godt hovedspil, er god på græs og har den hurtighed, der skal til. Og så er han typisk amerikansk: Han går til makronerne, som man siger, siger AaBs sportsdirektør Lynge Jacobsen til DR Sporten.

Han forventer, at Califf kan gå direkte ind i startopstillingen i AaB. Det kommer til at koste Ole Tobiasen pladsen, og selv om Lynge Jacobsen er fåmælt omkring Tobiasen, så vil han godt bekræfte, at aftalen med forsvarsspilleren ikke bliver forlænget.

- Den ender dér, konstaterer Lynge Jacobsen.

Tobiasen er udlejet fra FC København frem mod nytår og ville egentlig gerne blive i AaB. Men den nordjyske klub har det åbenbart ikke på samme måde.

På Årets Hold i USA

25-årige Califf fik landsholdsdebut i et opgør mod Sydkorea i 2002 og har herefter spillet 12 kampe for det amerikanske landshold. De er alle spillet i 2004.

Han har senest optrådt for San Jose Earthquakes i den amerikanske Major League Soccer og er med på Årets Hold i USA.

Danny Calliff vil bære trøjenummer fire i AaB.

Facebook
Twitter