Andreas Kraul: 'Ansættelsen af Ebbe Sand signalerer ambitioner'

Ifølge DR Sportens fodboldkommentator er Brøndby IF´s ansættelse af Ebbe Sand som klubbens nye sportsdirektør et ambitiøst valg.

DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul ser Brøndbys ansættelse af Ebbe Sand som et ambitiøst valg. (Foto: Claus bech © Scanpix)

Brøndby IF har i dag præsenteret klubikonet Ebbe Sand som ny sportsdirektør.

Klubben har siden september ledt efter en ny mand til posten, efter Troels Bech meldte ud, at han stopper som sportsdirektør i Brøndby ved årsskiftet. Nu har de så fundet afløseren i form af den tidligere topangriber.

Ifølge DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, er der tale om et både spændene og ambitiøst valg.

- Når man tager en type som Ebbe Sand ind, så signalerer det landsholdsfodbold, det signalerer toppen af Bundesligaen og det signalerer en klublegende.

- Man kan sige, at alene udstrålingen, navnet og historikken signalerer en ambitiøs tilgang til tingene i Brøndby. Det viser, at de vil kæmpe for guld og europæisk deltagelse fremfor at stabilisere. Det betyder jo ikke nødvendigvis, at det er sådan, det kommer til at gå, men det er signalværdien i det.

Unik erfaring

Ebbe Sand kommer da også med masser af erfaring fra dansk og international fodbold i bagagen.

Den tidligere Brøndby-, Schalke- og landsholdsangriber har masser af oplevelser fra fodboldens største scener. Noget, der ifølge Andreas Kraul kan blive værdifuldt for både Brøndby og den nye sportsdirektør selv.

- Det som Ebbe Sand har, der er unikt, det er den her erfaring fra dansk, men i særdeleshed også international fodbold.

- Han har spillet mange år i Bundesligaen, han har mange kontakter i udlandet, han har været i Dubai og skabt nogle kontakter i den del af fodboldverdenen. Han har med andre ord prøvet det selv. Det er ikke et krav til en sportsdirektør, at man har været spiller på højeste plan, men nogle gange er det en fordel i forhold til at vide, hvad er det er, der er brug for i en trup.

Derudover skal man ifølge DR Sportens fodboldkommentator heller ikke underkende værdien af, at den tidligere angriber har Brøndby helt inde under huden.

- Han er en af klubbens største profiler gennem tiderne. Det betyder meget i en klub som Brøndby, at der er en form for tilknytning. Man behøver ikke at have det. Det har Troels Bech og Zorniger vist, men det giver nogle pluspoint, og det skaber en sammenhængskraft i klubben.

Kan give noget andet

Det er dog ingen hemmelighed, at et sted, hvor Ebbe Sand mangler erfaring, er i jobbet som sportsdirektør.

Udover en meget kort periode som sportschef i Silkeborg har han fortrinsvist haft andre roller indenfor fodboldverdenen. Han har blandt andet fungeret som angrebstræner på landsholdet og rådgiver i hans tidligere klub Schalke 04.

Nu skal have så forsøge at løfte arven efter Brøndbys succesfulde sportsdirektør Troels Bech, der har været med til løfte klubben tilbage i toppen af dansk fodbold.

Andreas Kraul tror dog ikke, at Sands manglende erfaring nødvendigvis behøver at være en hæmsko, når han skal tage overtage tøjlerne som sportsdirektør.

- Det kan godt være, at der er nogle af de her lidt mere strukturelle og forretningsmæssige ting ved at være sportsdirektør, hvor han ikke har de samme kompetencer, men det er jo sådan nogle ting, som han kan tillære sig og helt sikkert få gode folk til at hjælpe sig med.

- Hvis han gør det klogt, så tror jeg, at han med sit netværk og sin erfaring kan give Brøndby noget, som jeg ikke tror, Troels Bech ville kunne. Den der internationale erfaring den giver selvfølgelig noget ballast personligt, men den giver også nogle kontakter og muligheder for at åbne nogle døre, som ellers kan være svære at åbne.

Ebbe Sand bliver officielt præsenteret som Brøndbys nye sportsdirektør på et pressemøde kl. 13.

Facebook
Twitter