Avis: Superliga-spillere får mundkurv på

Ifølge BT kan spillere og trænere straffes med bøde, hvis de udtaler sig kritisk om Superliga-struktureren.

Efter Søndejyskes nederlag til FCM i sidste grundspilsrunde, blev kampen undersøgt for matchfixing. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Den nye Superliga-struktur, der blev indført for knap to år siden, har været under massiv kritik fra mange forskellige kanter. Et af kritikpunkterne har været, at det i nogle tilfælde ikke altid er en fordel at vinde, som man så med Sønderjyskes kamp mod FC Midtjylland i sidste runde af grundspillet i denne sæson.

Nu skriver avisen BT, at det kan få økonomiske konsekvenser for Superliga-klubberne, hvis spillere, trænere eller andre ansatte udtaler sig kritisk om strukturen. Ifølge avisen har man i Superliga A/S – selskabet bag ligaen, der ligger under Divisionsforeningen- besluttet, at indføre en bødestraf på 10.000-25.000 for kritiske udtalelser.

Det er klubberne selv, der har stemt om og vedtaget forslaget, skriver BT. Silkeborg var en af bare to klubber, der stemte imod forslaget. Her respekterer man dog afgørelsen, selvom man ikke er enig.

- I Silkeborg står vi op for ytringsfriheden uanset hvad. Det har vi også gjort her. Men det er også sådan, at vi – når fællesskabet træffer beslutninger med et massivt flertal – bakker op om de beslutninger. Hvad enten vi er for eller imod. Sådan er det at være sammen. Men jeg vil ikke kommentere mere på det. For det kommer der ikke noget godt ud af, siger Silkeborgs direktør, Kent Madsen, til BT.

BT har henvendt sig til Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen, men han har ikke ønsket at udtale sig.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter