"B93 bedre investering end Brøndby"

Sportsøkonom Troels Troelsen fra CBS mener, Jesper Nielsen fra Kasi Group vil få et langt bedre udbytte af at investere sine penge i B93 end i Brøndby IF.

Brøndby Stadion er ikke det rette sted at investere sine penge, hvis man spørger sportsøkonom Troels Troelsen. (Foto: © Asger Zangenberg, DR Sporten)

Sportsøkonom Troels Troelsen fra CBS mener, Jesper Nielsen fra Kasi Group vil få et langt bedre udbytte af at investere sine penge i B93 end i Brøndby IF.

- Han arver alt for meget vraggods, der skal ryddes op i i Brøndby, og som kræver alt for mange kræfter. Der er alt for meget amatørklub i den, der er alt for mange gamle mænd, som kan huske fortiden. Der er alt for meget fortid i Brøndby lige nu, fastslår Troels Troelsen over for DR Sporten.

Penge i centrum af København

Hvis Jesper Nielsen havde brug for et investeringsråd, ville Troels Troelsen anbefale ham den københavnske 2. divisionsklub, der har hjemmebane på Østerbro lige ved siden af Parken.

- Selvom man så kunne købe Brøndby ud, så han ejede 55 procent af Brøndby, det ville jo kræve en 200-300 millioner, og der ville han kunne komme mindst lige så langt, hvis han startede B93 fra starten og byggede sin stab op, siger Troels Troelsen.

- Uanset at Vestegnen for Kasi-Jesper er verdens navle, så er den det altså ikke i nogen andres perspektiv. Og det at komme ind i midten af København, det er altså der, det sner, fastslår han.

Men selv ville han aldrig investere i fodbold.

- Der er ikke noget fodbold, der er godt at investere i, så enkelt er det. Det er jo ikke for pengenes skyld, man investerer i fodbold. Man gør det, fordi man elsker det, og fordi man gerne vil have magten, fastslår Troels Troelsen.

Dermed har han spillet bolden tilbage til Jesper Nielsen, som både har penge i håndboldklubberne AG København og Rhein-Neckar Löwen i Tyskland, samt indtil årsskiftet som storsponsor i Brøndby IF.