Bekymret DBU-direktør: 'Manglende VAR i Superligaen vil ramme danske dommere'

Danske dommere risikerer at misse internationale kampe, så længe der ikke er VAR i Superligaen.

Danske topdommere kan få svært ved at få tildelt internationale topkampe uden VAR i Superligaen, mener DBU-direktør Kenneth Reeh. (Foto: Fernando Veludo © Scanpix)

Danske dommere kan risikere at bliver vraget til store internationale kampe, så længe der ikke er VAR (Video Assistant Referee) i Superligaen.

Sådan lyder bekymringen fra administrerende direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU) Kenneth Reeh i et interview med Jyllands-Posten.

- Danske dommere vil komme til at dømme færre internationale kampe.

- De vil stadig kunne medvirke i kampe, hvor der ikke er VAR, men så længe de ikke er uddannet i det, vil de sandsynligvis blive fravalgt til at dømme kampe, hvor der bruges VAR, siger han til avisen.

Kenneth Reeh siger desuden til JP, at en særskilt uddannelse i VAR for de danske dommere ikke vil hjælpe, da praktisk erfaring spiller en stor rolle, når dommere til internationale topkampe skal udvælges.

Den danske dommer Jakob Kehlet på international opgave i Europa League i efteråret 2018. (Foto: GLEB GARANICH © Scanpix)

Både DBU og Divisionsforeningen, der repræsenterer de danske klubber, er klar til at indføre VAR fra 2020/21-sæsonen, men allerede fra den kommende sæson vil VAR blive brugt i Champions League fra playoffkampene.

Den endelige beslutning om indførelse af VAR i Superligaen bliver taget på et bestyrelsesmøde i DBU i den kommende weekend.

DBU og Divisionsforeningen har i sinde at påbegynde uddannelsen af 12 til 14 VAR-dommere og samme antal assisterende VAR-dommere i efteråret 2019.

Træningen af de nye dommere kommer blandt andet til at foregå til kampe i Reserveligaen i den kommende sæson.

Udgifterne i forbindelse med at indføre VAR vil blive fordelt mellem DBU og Divisionsforeningen.

/ritzau/

Facebook
Twitter