Bendtner-mania i Hobro: ’Vi har aldrig oplevet et større mediehysteri’

Nicklas Bendtner kan muligvis få debut i Superligaen i Hobro på søndag – og det er noget, man kan mærke i det nordjyske.

Nicklas Bendtner er et stort navn - også i Hobro. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Du har ikke rigtigt kunne undgå at se, høre eller læse om det de seneste par uger.

For det har uden tvivl været den allerstørste sportsnyhed i det danske kongerige, at den karismatiske fodboldspiller Nicklas Bendtner er landet i Superligaen, hvor han de kommende fire måneder skal tørne ud for de forsvarende mestre fra FC København.

Og nu er spørgsmålet så, hvornår og hvor de danske fodboldfans kan opleve den omtalte angriber for første gang på et dansk stadion i Superligaen?

Kæmpe mediehysteri

Et godt bud kunne være allerede på søndag, når FC København møder Hobro på udebane.

Det mulige Bendtner-besøg kan man også mærke i det nordjyske. Især fra mediernes side, der har kimet klubbens sportschef, Jens Hammer Sørensen, ned den seneste uges tid.

- Det er det største mediehysteri jeg har oplevet i Hobro indtil nu. Der er så mange journalister, der har ringet til mig omkring Bendtner. Så man kan godt sige, at det rykker, siger Jens Hammer.

Faktisk er kampen mellem FC København og Hobro allerede udsolgt.

Bendtner har allerede været i kamp for FCK. Det var i reserveholdskampen mod Brøndby. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Det skyldes dog, at Hobros hovedsponsor DS Gruppen har opkøbt alle hjemmeholdets billetter i anledning af sponsorens 50-års fødselsdag, og derfor har der allerede før Bendtners indtog i Superligaen være hype omkring opgøret, fortæller Jens Hammer.

Men den 31-årige angribers mulige ankomst har da øget interessen.

- Folk i lokalsamfundet går rundt og snakker om ham. Og der er mange, der har været forbi for at hente deres gratis billetter. Det skyldes selvfølgelig, at en storklub som FCK kommer forbi, og interessen er blevet endnu større, nu hvor Bendtner måske kommer.

- Nu må vi se, om han bliver udtaget. For det kunne da være sjovt at være den første Superligaklub, der viser Bendtner frem for publikum på et stadion i Danmark, siger Hobros sportschef.

Bliver stadionrekord slået?

Og det er ikke kun Hobros fans, der er spændte på at se giraffen. Hobros drift- og eventchef fortæller til TV2 Nord, at der også er enorm interesse for udebanebilletterne.

- Der plejer ikke at rejse så mange FCK-fans med over, men den her gang regner vi faktisk med, at der bliver mere eller mindre udsolgt.

- Derfor er der også indkaldt ekstra personale og sikkerhedsfolk, så vi kan passe på spillerne efter kampen, siger Henrik Hammershøj.

Spørgsmålet er så, om stadionrekorden i Hobro bliver slået, når/hvis Bendtner kommer til byen søndag. Jens Hammer Sørensen håber og tror på, at mange mennesker dukker op, men rekorden på 6.700 tilskuere til lokalopgøret mellem Hobro og AaB i 2014 bliver nok svær at slå.

- Den kamp var bare kæmpe-stor i vores første sæson i Superligaen mod storebror fra AaB. Så jeg tror ikke, vi kommer helt derop. Men jeg regner med 5.000 tilskuere, og det bliver fedt, hvis det kan lade sig gøre. Vi glæder os, for det bliver en stor dag uanset hvad, siger han.

Hobro og resten af de danske fodboldfans må vente til lørdag med at finde ud af, om cheftræner Ståle Solbakken vælger at udtage Nicklas Bendtner til kampen mod Hobro.