BILLEDER Kult-afrikanere: Fra Biri Biri til Sibusiso Zuma

Aboubakar Keita står til, at skulle spille sin første Superliga-kamp i foråret, og dermed får Superligaen snart en ny afrikansk spiller.

Søndag den 28. februar sparker FC København deres Superliga-sæson i gang igen mod Esbjerg i Telia Parken.

LÆS OGSÅ: OVERBLIK Sådan handlede Superligaklubberne

FCK har op til den snart kommende sæson hentet deres afrikanske stjerneskud, 18-årige Aboubakar Keita fra Elfenbenskysten, op i deres Superliga-trup, som i medierne betegnes som et stort talent.

- Han har en god fysik og en god indstilling, og så er han kompromisløs. Jeg kan godt lide hans kompromisløse spillestil, siger Ståle Solbakken blandt andet til BT om Keita

FCK og Aboubakar Keita spiller her imod Lyngby BK i Telia Parken. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Superligaens afrikanere historisk set

Gennem tiden har Superligaen haft mange fantastiske afrikanske spillere, som har været med til at bidrage med det uventede og det ekstraordinære.

Specielt i angrebet har seværdige afrikanere på samlebånd bombet flotte kasser ind, hvilket har været forfriskende set i lyset af, at Danmark er et land, som nogle gange har svært ved at producere rendyrkede kvalitetsangribere.

Det har i perioder medført, at Morten Olsen har været ude og beklage sig over, at vi i Danmark mangler angribere med international klasse.

LÆS OGSÅ: Morten Olsen: Sidste chance for Bendtner

Zidan scorer fem mål og Karim Zaza laver tunnel på Abdul Sule

Tidligere har danske klubber haft prominente afrikanere som Sibusiso Zuma, Mohamed Zidan og Abdul Sule i startopstillingen, som alle har været garant for underligholdning og flot spil.

I klippet herunder kan du eksempelvis nyde, hvordan Zidan gjorde det onde ved sin gamle klub, da han scorede hele fem gange i samme kamp.

Det var første kamp på det daværende SAS Arena, som FC Midtjylland vandt med en 6-0 sejr mod AB.

Mohamed Zidans fem mål mod AB i 2004.

Et andet afrikansk tilbageblik, som dog er mere over i den underholdende boldgade, var også, da Karim Zaza på vovende vis holdt dribleleg i eget felt, som endte med en tunnel på AB's Abdul Sule.

Karim Zaza laver tunnel på Abdul Sule

Hvor mange afrikanske spillere har de 12 Superligaklubber hver især?
 • AGF: 0
 • Brøndby: 1
 • Esbjerg: 0
 • FCK: 1
 • FCM: 2
 • FCN: 0
 • Hobro: 3
 • OB: 2
 • Randers: 1
 • Sønderjyske: 3
 • Viborg: 1
 • AaB: 2

Superligaens afrikanere i dag

I øjeblikket er 16 ud af 291 spillere i Superligaen fra Afrika, som blandt tæller Lebogang Phiri (Sydafrika) fra Brøndby og Quincy Antipas (Zimbabwe) fra Hobro.

En af de mest lovende angribere i Superligaen er Paul Onuachu (Nigeria) fra FC Midtjylland, som på mange områder skiller sig ud fra de andre omtalte afrikanske spillere, fordi hans største force er i luften og ikke kreativiteten.

Han er dog ikke helt slået igennem endnu, selvom han i sidste uge scorede et afgørende mål mod Manchester United på MCH Arena.

Derfor venter vi spændt på at se, om Aboubakar Keita fra FCK bliver den næste afrikanske stjerne i Superligaen.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve