Bøde til Ericsson for straffespark

Brøndby-træner Tom Køhlert takserer Martin Ericssons 'pasningsstraffespark' som et brændt straffespark. Derfor vanker der en bøde på 499 kroner.

Morten Rasmussen lykønskes af holdkammeraterne efter sin scoring til 3-0 på den noget specielle straffesparks kombination. (Foto: Lars Møller © Scanpix)

Morten 'Duncan' Rasmussen- og Martin Ericssons frække straffesparkskombination i søndagens 4-0 sejr over Vejle kommer til at koste svenskeren en bøde.   Brøndby-træner Tom Køhlert takserer nemlig episoden som et brændt straffespark.

- Episoden var noget spillerne selv havde fundet på, så der er ingen tvivl om, at Ericsson må betale til bødekassen. Der er et brændt straffespark, og det koster 499 kroner. Han kan højest få en assist på den episode, siger en smågrinende Tom Køhlert, til bold.dk.

Episoden fandt sted midt i anden halvleg ved stillingen 2-0, da Vejles Jesper Olesen begik et klodset straffespark mod 'Duncan'. Martin Ericsson gik til pletten, men i stedet for at skyde trillede han bolden med til en fremstormende 'Duncan', der nemt udplacerede Vejles målmand.

Målet bringer minder om en lignende scoring fra 1982, da Johan Cruyff og Jesper Olsen i samarbejde scorede for Ajax (se linket nederst i artiklen).   Seks minutter senere scorede Martin Ericsson sit andet mål - men han gik altså glip af et hattrick, da han besluttede at lave 'pasningsstraffesparket'.

- Jeg havde gået og joket om at lave det med Per Nielsen. Men nu blev det så Morten Duncan. Jeg har aldrig lavet det tidligere, men jeg har jo spillet både ishockey og bandy i fem-seks i Sverige, hvor man ofte laver dette straffespark i bandy, siger Martin Ericsson til B.T.

Facebook
Twitter