Brøndby ansætter Niels Frederiksen som ny cheftræner

Brøndby IF har lørdag ansat Niels Frederiksen som ny cheftræner i klubben.

Niels Frederiksen (tv.) skal fremover stå i spidsen for de blå-gule fra vestegnen.

Den nuværende landstræner for U21-landsholdet, Niels Frederiksen, er blevet ansat i Superligaklubben Brøndby IF pr. juni 2019. Det skriver klubben på sin hjemmeside.

48-årige Frederiksen er ansat som træner for det danske U21-landshold, der senere på måneden deltager ved EM-slutrunden.

Han vil starte som cheftræner i Brøndby IF dagen efter, at det danske U21 landshold har spillet sin sidste kamp ved U21-slutrunden i Italien.

Fodboldtræneren har fået en kontrakt, der løber frem til sommeren 2021, og Brøndbys sportschef, Ebbe Sand, udtaler følgende til klubbens hjemmeside:

- I Niels har vi fundet den cheftræner, som vi mener, er den helt rette til at stå i spidsen for Superliga-truppen og favne de sportslige mål, vi som klub har sat os for de kommende sæsoner. Vi har været grundige og brugt den tid, der skulle til. Brøndby IF skal spille medrivende og angrebslystent fodbold, og det matcher den tilgang, Niels har til fodbold, hvilket har været afgørende for ansættelsen af Niels.

- Niels og trænerteamet skal videreudvikle det fundament, vi står på i dag, og sikre en kontinuerlig udvikling i spillertruppen og større sammenhæng mellem Superliga-truppen og Brøndby Masterclass, uden at vi går på kompromis med vores sportslige målsætninger, siger Ebbe Sand.

Niels Frederiksen har siden 2015 været cheftræner for det danske U21-landshold og skal til EM med holdet i juni. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Skal spille europæisk

Niels Frederiksen overtager et hold, der endte som nummer fire i Superligaens mesterskabsslutspil og i maj tabte pokalfinalen til FC Midtjylland.

Det lykkedes dog alligevel Brøndby at sikre sig europæisk deltagelse, da klubben fredag besejrede Randers 4-2 efter at have været bagud 0-2 i anden halvleg.

Niels Frederiksen har tidligere været træner for superligaklubberne Lyngby og Esbjerg. I 2015 overtog han posten som cheftræner for U21-landsholdet og har stået i spidsen for de danske talenter under OL i 2016 og EM i 2017.

Martin Retov og Jesper Sørensen bliver assistenttrænere i klubben.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter