Brøndby-back: Dejligt med stolpe ind

Brøndbys Riza Durmisi glæder sig over, at man endelig havde marginalerne på deres side, da FCK søndag blev besejret med 1-0 i New Firm-derbyet.

Riza Durmisi glæder sig over, at marginalerne var på Brøndbys side. (Foto: Jan Christensen © 2015 Jan Christensen)

Der var ikke meget at skrive hjem om fra Brøndby i første halvleg. Derbyet mod FC København så ud til at blive en decideret fuser med ualmindeligt få chancer.

Men midtvejs i anden halvleg dukkede hjemmeholdets Martin Albrechtsen op og scorede kampens enlige mål. Dermed fik Brøndby den første sejr over rivalerne i seks forsøg.

- Vi har ikke haft marginalerne på vores side, hver gang vi har spillet mod FCK. Jeg kan huske i Parken, scorer de til 1-1 i overtiden. Men det er vores fortjeneste, at vi søger stolpe ind, og det får vi så heldigvis i dag med Martin Albrechtsens hovedstød, og det var selvfølgelig også stolpe ind. Så det er utroligt, utroligt dejligt, at vi får den sejr i dag.

- Vi kommer under et stort pres, de spiller den rigtig godt rundt, og de får slået nogle indlæg, som bliver halvfarlige, og Delaney får en kæmpechance til sidst, men sådan er det. Der skal være held i fodbold, og det var der i dag, siger Riza Durmisi i LIGA på P3.

Alle vil se blod

Den talentfulde venstreback er også tilfreds med, at dommerne tillod en del hårdt spil. Trods intens fight og mange hårde tacklinger, blev der kun uddelt to gule kort.

Kort inde i kampen trak dommeren dog det røde kort mod Ronnie Schwartz, men det var en misforståelse. Schwartz havde kort forinden ramt Tom Høgli, der efterfølgende måtte på hospitalet.

- For fansene betyder det her ekstra meget. Alle vil se blod og fight, og det synes jeg også, vi fik vist. Høgli bliver skadet efter to minutter, og selvfølgelig er det ikke fedt for Høgli, men det er i sådan nogle kampe her, at man lige går lidt over stregen, og det synes jeg, der skal være plads til, siger Durmisi.

Med nederlaget misser FC København muligheden for at tage førstepladsen tilbage fra SønderjyskE, der låner toppositionen fra enten Randers eller FCM, som mødes senere søndag.

Brøndby kan derimod sætte tre point ind på kontoen, og befinder sig nu på femtepladsen i tabellen.