Brøndby får fem på stribe efter sejr over FC Midtjylland

Her får du overblikket over søndagens fire superligakampe.

Superligatopscorer Mikael Uhre stjal rampelyset mod førerholdet FC Midtjylland. (Foto: Henning Bagger © Ritzau Scanpix)

Om du på forhånd havde sikret dig billetter til stadion eller sofa, var der garanti for masser af god superligafodbold og spænding denne søndag.

Der var både El Plástico i Farum, hvor kongerne af kunstgræs skulle findes i opgøret mellem FC Nordsjælland og Silkeborg, ligesom Randers FC bød Vejle velkommen i Kronjylland.

Og så var David Nielsen og AGF på besøg i Parken mod FCK, inden FC Midtjylland satte punktum på en underholdende superligasøndag.

Herunder får du ord, overblik og højdepunkter fra alle fire kampe i herrernes bedste fodboldrække.

Brøndby overvinder FCM-føring og rykker mod toppen

I et rodet og chancefattigt opgør trak Brøndby det længste strå, da holdet slog et tandløst FC Midtjylland mandskab med 2-1 på MCH Arena i 16. runde af Superligaen.

Topscoreren i Superligaen, Mikael Uhre, sørgede for de to mål, der sender Brøndby op på fjerdepladsen med 27 point. Sejren betyder ligeledes, at holdet nu har vundet fem kampe i Superligaen i streg.

FCM forbliver på førstepladsen med fire point ned til FC København.

Søndag viste midtjyderne langtfra, hvorfor holdet er førerhold i Superligaen. Spillet flød aldrig og blev i stedet bremset af en række fejlafleveringer.

Der skulle derfor ikke meget til for Brøndby at spille bedre, og med stor kynisme af Mikael Uhre og solidt forsvarsspil var det derfor fuldt fortjent, at holdet tog alle tre point.

FCM var først til at blive farlige, da forsvarsspilleren Henrik Dalsgaard headede bolden på stolpen efter otte minutter.

Endnu farligere blev det, da midtbanespilleren Evander fem minutter senere lod til at have sendt midtjyderne på sejrskurs med en scoring på straffespark, der blev dømt efter en VAR-gennemgang.

Efter scoringen kom kampen over på Brøndbys præmisser, selv om selve kampen faldt i tempo.

Det udmøntede sig i en scoring i det 36. minut, da Mikael Uhre opsnappede en løs bold i feltet og hamrede bolden ind fra en spids vinkel.

Målmageren var ikke færdig i halvlegen, og bare fem minutter senere fik han efter et indlæg vinklet bolden ind til 2-1 med en flot detalje.

Efter pausen jagtede FCM udligningen, men holdet havde gevaldigt svært ved at få skabt chancer.

I overtiden ramte holdet dog overliggeren og var tæt på at snyde Brøndby for sejren.

/ritzau/

AGF stjæler point på et straffe i tillægstiden mod FCK

Vanen tro var der masser af tænding på banen og lægterne, da FC København søndag spillede 1-1 med AGF i Parken.

Hjemmeholdets kantspiller Roony Bardghij debuterede og blev med sine 16 år og seks dage den yngste spiller nogensinde til at starte inde i Superligaen.

Det var dog de boldsikre offensivspillere Pep Biel og Jonas Wind, der styrede spillet centralt, skabte chancerne og dermed overtaget i kampen.

AGF lavede omvendt for mange opspilsfejl og var derfor kun for alvor farlige på kontraer, men fik alligevel point med efter et sent straffespark, som Patrick Mortensen scorede på.

Resultatet betyder, at FCK er på andenpladsen med 30 point, mens AGF er nummer syv med 20 point efter 16 runder.

Der var gode muligheder fra start, men FCK havde flest muligheder før pausen. Her ramte midtbanemotoren Jens Stage blandt andet stolpen.

Derfor var det også fortjent, at FCK kom foran i første halvlegs sidste minut, da midtbanespilleren Lukas Lerager sendte den i nettet fra distancen, hvor AGF’s keeper Jesper Hansen ikke så alt for godt ud.

Anden halvlegs første muligheder tilfaldt Pep Biel, men denne gang var Jesper Hansen på plads.

Med 11 minutter tilbage var AGF’s spydspids Patrick Mortensen ved at udligne, da han oversprang FCK’s forsvar og tvang målmand Kamil Grabara til en stor redning.

I kampens tillægstid blev hjemmeholdets assistenttræner Jacob Neestrup så bortvist for brok.

Større blev dramaet dybt inde i tillægstiden, hvor AGF blev tilkendt et straffe, som Patrick Mortensen udnyttede med et iskoldt chip midt i målet.

/ritzau/

Randers vinder i sikker stil over Vejle

Randers FC var uden de to coronaramte profiler Vito Hammershøy-Mistrati og Tosin Kehinde, men det afholdt ikke kronjyderne fra at dele klø ud til Vejle Boldklub.

Hjemme på Cepheus Park vandt Randers med 4-1 over Vejle efter en overlegen anden halvleg fra værterne, hvor sejren blev slået fast med to scoringer på to gyldne minutter kort efter pausen.

Det var Alhaji Kamara, der først pandede Randers på sejrskurs, men kort efter kunne Hallur Hanssons hammer bringe balance i regnskabet.

Den udlignende scoring fik Vejle til at hvile gevaldigt på laurbærrene, og gæsterne kom forfærdeligt ud efter pausen.

På to gyldne minutter fik først bomstærke Kamara med sin anden hovedstødsscoring og siden kantspilleren Jakob Ankersen bragt hjemmeholdet på sejrskurs, inden stadionuret havde rundet 50 minutter.

Det blev blot værre for Vejle, da midterforsvareren Simon Piesinger med en imponerende frisparksscoring gjorde det til slutresultatet 4-1.

/ritzau/

FCN leder videre efter sejrene

23. august. Datoen for den seneste FC Nordsjælland-sejr i Superligaen.

En stime, der nu rækker ud over tre måneder efter uafgjort i søndagens kamp mod Silkeborg på kunstgræsset i Farum.

Oliver Rose-Villadsen satte ellers kursen mod en længe ventet sejr, da han i slutningen af første halvleg snuppede bolden fra en tøvende forsvarsspiller i Silkeborg-defensiven. Det efterlod Rose-Villadsen alene med målmand Nicolai Larsen, der med en flad afslutning via målmandens ben scorede til 1-0.

Efter pausen bankede Silkeborgs Nicolai Vallys udligningen ind. Et mål der gør ham til holdets topscorer med syv ligamål.

I overtiden fik indskiftede Ibrahim Sadiq muligheden for at sætte en stopper for pinslerne. Efter et par fikse træk fra Lasso Coulibaly modtog ghaneseren bolden omkring straffesparkspletten, men Sadiq overplacerede sin afslutning, der strøg over Nicolai Larsens mål.

Dermed er er nordsjællænderne nu uden sejr i ti superligakampe i træk.

FacebookTwitter