Brøndby forventer Mukhtar-exit før kontraktudløb

Brøndby har givet Hany Mukhtar en fireårig aftale, men så længe regner klubben ikke med at holde på profilen.

Sportsdirektør Troels Bech udløste mandagens største jubelbrøl på Brøndby Stadion, da han før derbyet mod FC København kunne meddele, at midtbanespilleren Hany Mukhtar har bundet sig til klubben i fire år.

Men de tilfredse Brøndby-tilhængere skal ikke regne med at få glæde af tyskerens visionære spil i hele kontraktperioden.

Bech lægger nemlig ikke skjul på, at den store investering ikke bare er af sportslig-, men også af økonomisk karakter. Det betyder, at Mukhtar skal sælges, inden kontrakten udløber.

- En del af investeringen går på, at vi tror, at vi kan få pengene hjem igen. Lige nu er det ikke planen, at han skal spille her i slutningen af maj 2021.

- Det er lige som alle andre investeringer. Vi tror, vi kan få udbytte af investeringen både økonomisk og pointmæssigt, forklarer Troels Bech.

Hany Mukhtar har spillet i Brøndby i det meste af denne sæson som udlejet fra Benfica. I aftalen indgik en frikøbsklausul, som Brøndby har valgt at udnytte.

Går ned i løn

Det har dog krævet en vis fleksibilitet fra den tyske U21-landsholdsspiller, der har måttet sluge en lønnedgang.

- Han har hjulpet virkelig godt til. Ikke mindst er han gået fra et lønniveau til et andet, siger Troels Bech, der understreger, at kontrakten ligger inden for de økonomiske rammer, klubben har udstukket.

- Han har været med til at skabe en eufori omkring holdet, som har skabt bedre resultater, der også udløser noget økonomi. Det har været med til at gøre det muligt, siger sportsdirektøren.

Mukhtar selv forventer heller ikke umiddelbart at spille de næste fire sæsoner i Superligaen.

- I fodbold ved man aldrig. Jeg vil ikke love noget, jeg ikke kan holde. Men jeg er glad for den nye kontrakt og for at være en del af Brøndby, siger han.

Hany Mukhtar er noteret for 24 superligakampe og seks mål.

/ritzau/

Facebook
Twitter