Brøndby har akut brug for 60 millioner

Brøndby har brug for minimum 60 millioner kroner for at redde sig. Det oplyser klubben i en fondsbørsmeddelelse.

Det ser skidt ud for Brøndby - her Michael Falkesgaard og Dario Dumic. (Foto: Niels Husted)

Brøndby skal bruge 60 millioner kroner i april for at undgå at gå konkurs, oplyser klubben i en fondsbørsmeddelelse.

Det oplyses få timer før Brøndbys generalforsamling, som begynder klokken 16.

- For at Brøndby kan opretholde licensen til at spille superligafodbold i sæsonen 2013/14 skal selskabet have sikret minimum 60 millioner kroner i ny likviditet senest ultimo april 2013, oplyser klubben.

Brøndbys likvide situation er på nuværende tidspunkt således, at "selskabet skal have minimum 60 millioner kroner tilført i likviditet, såfremt selskabet skal kunne svare de forpligtelser, der forfalder i maj måned", fortæller klubben.

Ikke kalkuleret med nedrykning

Brøndby tæller udgifterne i feriepengesagen med som "forpligtigelser", efterhånden som de forfalder inden for de næste 12 måneder.

Der er til gengæld ikke kalkuleret med en eventuel nedrykning, som vil koste Brøndby yderligere 25 millioner, som de vil have akut brug for, hvis de skal redde sig økonomisk i 1. division.

- I ovenstående beregning er ikke afsat beløb til at finansiere de økonomiske konsekvenser af en eventuel nedrykning fra Superligaen til NordicBet Ligaen, forklarer Brøndby.

Klubben skønner, at "de økonomiske konsekvenser ved en nedrykning kan beløbe sig til et yderligere likviditetsbehov på 25 millioner kroner som et samlet skøn af manglende indtægter fra TV-aftalen, entré, merchandise, spillersalg og sponsorer".

Brøndby har samtidig meddelt, at kapitaludvidelsen gennemføres til to kroner per aktie.

- Tegningskursen på to kroner per aktie skal ikke ses som udtryk for ledelsens vurdering af værdien af aktierne før udbuddet, men er fastsat på det niveau for at gøre det attraktivt for nuværende og kommende aktionærer, at støtte Brøndby ved tegning af nye aktier, lyder det.

Det forventes, at Brøndby får mindst 60 millioner og maksimum 146,9 millioner kroner ind via en aktieemission. Minimumgrænsen kan dog stige til 85 millioner kroner i tilfælde af en forestående nedrykning.

Emissionen løber fra den 12. april til og med den 25. april.

/ritzau/

Facebook
Twitter