Brøndby redder livet i Superligaen - Horsens rykker ned

Brøndby blev reduceret til 10 mand og presset helt i bund, men vandt alligevel 0-1 i Horsens

Det blev præcis så intenst og spændende som forudset, da Brøndby sikrede sig overlevelse i Superligaen med en 1-0-sejr ude mod AC Horsens.

Lebogang Phiri blev helten for Brøndby, da han halvandet minut inde i overtiden blev spillet helt blank for mål i en kontra. Den lille sydafrikaner svigtede ikke, og dermed er Brøndby også at finde i Superligaen i næste sæson, mens AC Horsens må en tur ned i 1. division.

Brøndbys fans lavede masser af larm hele kampen igennem. (© Scanpix)

AC Horsens skulle vinde for at undgå nedrykning, og det livgivende mål rykkede tættere og tættere på for jyderne i kampens sidste tyve minutter, hvor Brøndby var reduceret til ti mand efter to gule kort til Quincy Antipas.

Men trods det tunge pres fra AC Horsens, så blev det altså i stedet Lebogang Phiri, der blev helten med den sene scoring i et hidsigt og spændende, men langt fra velspillet bundgys.

God Brøndby-start

Det startede ellers lovende, da Brøndby allerede efter fire minutter kom frem til kampens første chance. Den blev udløst af en god vending på midten af banen af Mikkel Thygesen, der sendte Jens Stryger Larsen af sted på højrekanten. Den nyslåede landsholdsspiller sendte bolden ind i panden på Quincy Antipas, der dog headede en meters penge forbi mål.

Efter et kvarters spil var en omgang klumpspil, efter et langt indkast fra Mikkel Thygesen-indkast, ved at skabe panik i Horsens-forsvaret, der dog fik clearet og kort efter kunne hjemmeholdet så stemple ind med en god afslutning fra distancen af Troels Kløve, der dog måtte se sit flade hug gå snert forbi.

Efter 21 minutters spil fik AC Horsens så deres største chance i første halvleg, da Mikkel Thygesen på egen banehalvdel smed en bold lige hen i fødderne på Ken Fagerberg, der resolut huggede til kuglen fra kanten af feltet. Brøndby-keeper Michael Falkesgaard fik dog i fuld længde viftet det dykkende skud forbi stolpen.

Horsens følte sig snydt

Tre minutter senere indtraf så første halvlegs mest dramatiske hændelse, da AC Horsens følte sig snydt for et straffespark. André Bjerregaard kom først på en bold i feltet, og blev efterfølgende ramt på venstre fod af en fremadstormende Michael Falkesgaard.

Bjerregaard væltede omkuld, men dommer Jakob Kehlet vinkede afværgende, og i stedet for et spark fra 11-meterpletten fik Bjerregaard en lille påtale for at falde for let.

Resten af første halvleg bød ikke på særligt markante muligheder eller flotte kombinationer, men til gengæld fik publikum fuld smæk for skillingen i form af masser af hårde nærkampe og hidsig fight af begge mandskaber.

  • (© Scanpix)
  • Simon Makienok (© Scanpix)
  • Brøndby er klar til en sæson mere i Superligaen, mens AC Horsens må en tur ned. (© Scanpix)
  • (© Scanpix)
  • (© Scanpix)
  • (© Scanpix)
  • (© Scanpix)
  • (© Scanpix)
  • (© Scanpix)
1 / 9

Tvilsomt rødt kort og tungt pres

Anden halvleg blev for alvor sat i gang efter 10 minutter, hvor Martin Spelmann tog et godt løb ned mod Brøndby-målet. Efter lidt dans omkring Clarence Goodson, huggede den tidligere Brøndby-spiller til bolden med venstrebenet, men måtte se sit ellers kompetente forsøg gå godt en halv meter forbi.

Kort efter var det så Janus Drachmanns tur til at forsøge sig med et langskud, der dog endte lige i favnen på Falkesgaard, og AC Horsens kom i det hele taget mest overbevisende ud til anden halvleg.

Efter 66 minutter begyndte det så at se endnu værre ud for Brøndby, da Steffen Kielstrup satte kampens hårdeste tackling ind, da han stemplede ned på Simon Makienoks ankel. Den høje angriber forsøgte at spille videre, men blev taget ud kort efter og erstattet med Martin Bernburg. Tacklingen på Makienok var grim, men Jakob Kehlet lod kortene blive i lommen.

Dem fandt Kehlet dog frem minutter senere, da Quincy Antipas modtog sit andet gule kort for en lidt sen, men ikke synderligt hård tackling, og dermed måtte Brøndby spille 10 mod 11 i resten af kampen. Derfra blev det ét stort stormløb mod gæsternes mål.

Brøndbys fans lavede masser af larm hele kampen igennem. (© Scanpix)

AC Horsens’ føringsmål rykkede nærmere og nærmere, mens Brøndbys spil så tiltagende nervøst ud. Og med 11 minutter igen troede det meste af stadion så, at Alexander Juel Andersen reddede AC Horsens, da han kom højest til et indlæg og pandede bolden mod mål. Jens Stryger Larsen kom dog i vejen på målstregen, og fik lige akkurat skovlet bolden til hjørnespark.

Tættere kom AC Horsens dog ikke, og i stedet udnyttede Brøndby en kontra, da Dennis Rommedahl blev sendt i dybden, og uden problemer kunne spille Lebogang Phiri helt fri for mål. Den unge sydafrikaner havde øjeblikket forinden misset en lignende stor chance, men denne gang svigtede nerverne ikke Phiri, der knaldede bolden i kassen og dermed dræbte AC Horsens' håb om en sejr og overlevelse.

Facebook
Twitter