Brøndby sejrer sent og forværrer bundproppen Vejles krise

FC Nordsjælland og FC Midtjylland spillede 2-2, og dermed stoppede Farum-klubben en stime på fem kampe med nederlag.

Christian Cappis sikrede Brøndby sejren med sin sene scoring. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

Efter landskampspausen er Superligaen tilbage, og den skuffede ikke.

FC Midtjylland var på besøg i Farum hos FCN på jagt efter flere point til topstriden i Superligaen, mens FCN omvendt jagtede en stopper på stimen med fem nederlag i træk. Også Randers jagtede oprejsning efter et par pointfattige resultater, da kronjyderne besøgte OB.

Også Brøndby og Vejle mødtes i en kamp, hvor en sejr ville lune for begge hold, mens FCK havde mulighed for at hale ind på FC Midtjylland i toppen af tabellen.

Dyk ned i resultaterne her:

Brøndby sejrer sent mod bundproppen

Brøndby var bagud med små ti minutter tilbage af kampen, men fik vendt det hele til en 3-2-sejr over Vejle, der stadig ikke har vundet en superligakamp i denne sæson.

Brøndby var klart mest på bolden og forsøgte at spille ned bag gæsternes defensiv. Det gav længe ikke pote, men i kampens afslutning fik holdet hul på bylden og sikrede en hårdt tilkæmpet sejr.

Med sejren er Brøndby nummer seks med 15 point, mens Vejle er sidst med to point efter 12 runder.

Sønderjyske og FCK deler

FC Københavns angriber Jonas Wind blev søndag skurk, da han i det 88. minut brændte straffe i superligakampen ude mod Sønderjyske, som endte 1-1.

Resultatet var dog fortjent, da gæsterne havde det svært i Haderslev i deres første kamp, efter at anfører Carlos Zeca pådrog sig en korsbåndsskade.

Især centralt på banen på Zecas vante plads kunne det mærkes, fordi hjemmeholdet flere gange fik rigtig meget plads til at spille bolden rundt.

FCK drog dermed ikke fordel af FC Midtjyllands 2-2-resultat mod FC Nordsjælland tidligere søndag. Københavnerne er fortsat tre point efter rivalerne i toppen.

Her har FCM 28, mens FCK er på 25 for 12 kampe. Sønderjyske forbliver på 11.-pladsen med bare ni point.

FC Nordsjælland får stoppet skidt stime

FC Nordsjælland var halvvejs mod en særdeles tiltrængt sejr med en 2-0-føring. Men et stærkt comeback af FC Midtjylland gav slutresultatet 2-2 på Right to Dream Park.

Stærk kan man bestemt ikke kalde FCM's indsats før pausen, hvor Bo Henriksens tropper var langsomme, idéforladte og til tider virkede decideret viljeløse, hvilket sagtens kunne have kostet flere end to mål imod.

Med en helt anden power og et bedre presspil sled FCM sig dog tilbage efter pausen, hvor FCN i store perioder blev trykket langt tilbage og generelt dalede i kvalitet.

Resultatet betyder, at midtjyderne har 28 point for 12 kampe og fører 3F Superligaen med fire point ned til FCK, som senere søndag gæster Sønderjyske.

FCN fik sat en prop i efter fem nederlag på stribe og har nu 14 point på en foreløbig syvendeplads.

Randers vinder efter comeback

OB og Randers FC stødte sammen på Nature Energy Park i Odense i en tæt kamp, hvor Randers dog trak det længste strå til sidst med en 2-1 sejr.

OB bragte sig ellers foran, men Randers sikrede sig med to scoringer en flot sejr. Vito Hammershøy-Mistrati sørgede for tre point til gæsterne med en scoring syv minutter før tid.

Kronjyderne kom dermed tilbage på sejrssporet i Superligaen efter blot et point i de foregående to kampe.

OB tog taktstokken fra kampens start, hvor fynboerne var klart mest på bolden. Særligt Mads Frøkjær og Aron Elis Thrándarson var i spillehumør for OB, som havde et stort overtag på midtbanen i kampens indledning.

OB forsøgte sig ofte med at angribe over kanterne og kom i front efter netop sådan en situation.

Bolden havnede hos Thrándarson i højre side, hvorfra islændingen slog et perfekt indlæg til Frøkjær, der bragte OB foran.

Anden halvlegs indledning var alt andet end køn. Begge hold havde problemer med at få spillet til at flyde, og derfor var det meget symptomatisk, at næste mål kom efter en fejl.

En tilbagelægning fra OB's Jeppe Tverskov endte med at spille udeholdets angriber Stephen Odey fri. Odey driblede iskoldt udenom OB-målmand Hans Christian Bernat og udlignede.

I slutfasen, hvor begge hold ellers så tilfredse ud med ét point, scorede Vito Hammershøy-Mistrati ud af ingenting og sørgede for tre point til udeholdet.

/ritzau/

FacebookTwitter