Brøndby-spiller: Marcus Berg kaldte mig en abe

Lebogang Phiri fra Brøndby siger, at han blev udsat for racisme af Marcus Berg fra Panathinaikos.

Panathinaikos' Marcus Berg har angiveligt kaldt Brøndbys Lebogang Phiri for en abe i forbindelse med en kamp i Europa League. (Foto: Str © Scanpix)

Europa League-opgøret mellem Brøndby og Panathinaikos torsdag aften har efter alt at dømme fået et kedeligt efterspil.

Lebogang Phiri fortæller til Ekstra Bladet, at han efter kampen blev udsat for racistiske tilråb af den svenske landsholdsspiller Marcus Berg, der scorede to mål for Panathinaikos.

- Marcus Berg gik forbi mig i spillertunnelen og kaldte mig en "monkey". Jeg har aldrig nogensinde oplevet noget lignende. Det er total mangel på respekt for andre mennesker.

- Jeg er chokeret over det overhovedet kunne ske og vil bestemt ikke sammenlignes med et dyr. Det er rystende at opleve, siger sydafrikanske Lebogang Phiri til Ekstra Bladet.

Brøndby har indberettet episoden

Rodolph Austin fra Brøndby hørte også svenske Marcus Bergs ytringer, og det fik Austin op i det røde felt, skriver Ekstra Bladet.

Brøndby har nu indberettet episoden til kampens dommer, og nu er det så op til ham at vurdere, om det europæiske fodboldforbund Uefa skal gå videre med sagen.

Ifølge Brøndbys hjemmeside har klubben desuden nedlagt protest mod det røde kort til Frederik Rønnow, fordi man mener, at det er i strid med de nye regler, der er indført fra og med denne sæson.

Kampen endte 3-0 til Panathinaikos, og Brøndby fik undervejs tildelt to røde kort.

Returopgøret spilles på Brøndby Stadion 25. august.

/ritzau/

Facebook
Twitter