Brøndby-styrmand: På vores ypperste kan ingen følge med

Christian Nørgaard føler, at Brøndby bliver stadigt bedre til at praktisere Alexander Zornigers presspil.

Christian Nørgaard har høje tanker om Brøndbys presspil under Alexander Zorniger. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Overfaldsfodbold med højt og intenst pres, genpres og prompte stikninger frem i dybden ved bolderobringer. Det er nogle af nøglebegreberne i Brøndby-træner Alexander Zornigers fodboldfilosofi.

Christian Nørgaard, der er blevet holdets styrmand på den defensive midtbane, føler, at holdet til stadighed bliver bedre til at praktisere spillestilen.

- Udviklingen af vores presspil går godt, og når vi praktiserer den til det ypperste, føler vi ikke, at nogle modstandere kan være med, siger Nørgaard.

- Vi kan stadig chokere modstanderen, selv om de møder forberedte. Vi træner hele tiden med højt stressniveau, så vi kan få modstanderne til at føle sig stressede i kampene, fortsætter han.

Forud for søndagens derby mod FC København i Parken tog Brøndby førstepladsen i Superligaen, men FC Midtjylland tog den dog tilbage med fredagens sejr over FC Helsingør.

Vigtigt for fansene

Brøndby kunne dog nyde udsigten fra toppen i fire døgn efter mandagens sejr over Randers, der var den femte på stribe i ligaen.

Sejrene er kommet i hus, selv om spillet kun i perioder har fungeret. Det er udtryk for et voksende vinder-dna, mener Christian Nørgaard.

- Vi træner med stor intensitet, og selv i de små øvelser betyder det meget at vinde. Det giver os større effektivitet, når kampene skal afgøres. Nu vinder vi kampe, som vi ikke altid havde vundet i sidste sæson, siger Nørgaard.

Han glæder sig ikke mindst på fansenes vegne over, at Brøndby efter 14 spillerunder lå alene på førstepladsen.

- Man mærker, at fansene har tørstet efter at ligge nummer et. Der er mange runder til afgørelsen, men jeg vil ikke lyve: Det er fantastisk at være nummer et, særligt op til et derby, siger midtbanespilleren.

Han kom til klubben i sommeren 2013, da Thomas Frank netop var blevet cheftræner. Tiden under Frank talte op- og nedture. Først efter Alexander Zornigers tiltræden sidste sommer har klubben taget stormskridt mod den absolutte top.

- Det har været en rutsjetur, lidt op og ned, mens vi har bygget op til denne situation. Zorniger har haft stor betydning, men også tiden inden har spillet en rolle. Det er rart at opleve klubben bevæge sig i den rigtige retning, siger Nørgaard.

Kender FCK's styrke

Muligt mesterskab snakker han helst ikke om, selv om den formodede værste konkurrent FC København har fået en skidt start på sæsonen og halter otte point efter Brøndby.

- Alle kender deres budget og ambitioner, og det er et spørgsmål om tid, inden det igen bliver et uhyggeligt hold at møde.

- Jeg synes, vi står godt inden kampen. Vi har vundet en masse kampe op til. Men vi ved også, hvor gode FCK er i Parken.

- Distancen til FCK har været stor i mange år, og selv om vi nærmede os i sidste sæson, vandt FCK med mange point ned til os. Men vi fokuserer ikke så meget på FCK. Vi kigger på os selv, lyder det fra Nørgaard.

Inden søndagens kamp i Parken, der begynder klokken 12, har Brøndby på andenpladsen 30 point for 14 kampe, mens førerholdet, FC Midtjylland, har 32 point for 15 kampe. På femtepladsen har FCK 22 point for 14 spillede opgør.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk