Brøndbys dårlige sæsonstart forværres med nederlag, mens Randers fastholder førstepladsen

FC Midtjylland vandt 2-0 på udebane mod Sønderjyske i 3F Superligaen.

Brøndby IF er kommet frygteligt fra land i superligasæsonen, og fredag aften forværrede FC Nordsjælland starten for mesterholdet, der efter fem kampe fortsat er uden sin første sejr.

FCN slog det forsvarende mesterhold med 1-0 på Brøndby Stadion med en indøvet detalje efter en dødbold.

Kian Hansen sikrede FCN den første sejr over Brøndby efter 15 indbyrdes kampe uden sejr.

Efter fem kampe er FCN på tredjepladsen med ti point, mens Brøndby er nummer ti med tre point.

Op til kampen havde coronavirusset fået sit tag i Brøndby, der var uden fem spillere, som meget vel kunne have spillet en rolle i kampen.

Fraværet var til at mærke for Brøndby, der i store dele af kampen ikke fandt sit normale chanceskabende spil frem, og i stedet blev det til for mange lange afleveringer, som FCN efter en svingende start fik bedre styr på, som kampen skred frem.

Til sidst var der dog Brøndby-chancer til en udligning, men skarpheden udeblev.

Brøndbys bedste periode i kampen var indledningen, hvor værterne skabte farlige situationer med lange bolde, og Brøndbys Mikael Uhre fik tilmed bolden i mål efter otte minutter, men VAR anullerede målet.

FCN kom bedre med, men havde dog heller ikke held med at få gang i sit normale hurtige og chanceskabende spil på Brøndbys halvdel.

Der var stor glæde blandt FC Nordsjælland-spillerne efter kampen. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

Derfor var det 0-0 indtil 49. minut, hvor FCN scorede et forrygende mål på en indøvet dødbold. To gange blev der hoppet over bolden, inden den blev slået i feltet, og her headede anfører Kian Hansen i helt fri position bolden i mål til 1-0.

Brøndby tog efterfølgende teten og ledte på baggrund af et stort overtag efter det udlignende mål.

Sidste sæsons topscorer, Mikael Uhre, blev et par gange i slutfasen spillet fri, men den ene gang sparkede han lige på målmanden, og en anden gang headede han forbi.

Wingbacken Andreas Bruus havde også en god mulighed, men også han fik ikke ordentligt ram på bolden, og derfor endte det 1-0 til FCN.

Du kan se et sammendrag af kampen i toppen af artiklen.

Ung midtjysk kanonkugle sikrer sejren

Mesterskabsaspiranterne fra FC Midtjylland vandt fredag 2-0 på udebane over ufarlige Sønderjyske i Superligaen, selv om midtjyderne spillede i undertal i mere end en halvleg.

FCM's brasilianske angriber Junior Brumado så nemlig rødt efter en halv time for farligt spil, men trods det lykkedes det ikke hjemmeholdet fra Haderslev at slå tilbage på et tidligt føringsmål fra netop Brumado.

Sønderjyske har stadig blot scoret én gang i sæsonens første fem kampe, og det var tydeligt at se, at de lyseblå har offensive problemer.

Sønderjyske skabte hverken flere eller større chancer end FCM's ti mand, og i stedet for en udligning scorede midtjydernes bare 18-årige Victor Lind til 2-0 i slutfasen med et drømmemål.

Sejren sender FCM på andenpladsen med 12 point, mens Sønderjyske med fire point falder til niendepladsen.

Du kan se et sammendrag af kampen i videoen herunder:

Randers fastholder førstepladsen

Randers vandt fredag aften 2-1 på udebane mod Viborg i 3F Superligaen.

Da FC Midtjylland tidligere fredag vandt 2-0 mod Sønderjyske, var Randers nødsaget til at vinde mod Viborg, hvis holdet ville holde fast i førstepladsen i Superligaen.

Det startede godt, da Randers' Mikkel Kallesøe efter 25 minutter scorede et flot mål til 1-0.

Viborg, der var uden sejr i tre kampe, fik skabt håb ti minutter senere, da Jacob Bonde udlignede til 1-1 til stor glæde for hjemmeholdets fans.

Den glæde varede dog ikke længe, for blot et minut senere scorede Vito Hammershøy-Mistrati til 2-1.

Det blev samtidig kampens sidste mål, og dermed er Randers med sejren tilbage på førstepladsen i Superligaen med et enkelt point ned til FCM.

Du kan se et sammendrag af kampen herunder:

/ritzau/DR Nyheder

FacebookTwitter