Brøndbys nye træner: Kender presset i Brøndby

Brøndbys nye cheftræner har erfaring fra både Leipzig og Stuttgart, men blev fyret begge steder.

Alexander Zorniger er ny cheftræner i Brøndby. (Foto: Brondby.com)

Det bliver noget overraskende tyske Alexander Zorniger, der skal stå i spidsen for Brøndby fra næste sæson. 48-årige Zorniger, der tidligere har trænet klubber som Leipzig og Stuttgart, erkender det pres, der hviler på en Brøndby-træner.

- Brøndby IF er en klub med et stort navn i Europa på grund af sin historie og de mange fantastiske spillere som klubben år efter år til stadighed udklækker. Fra Laudrup-brødrene og Peter Schmeichel til Andreas Christensen og Daniel Wass, siger Zorniger til Brøndbys website.

- Jeg er derfor også bekendt med det pres, der hviler på Brøndby IF i disse år netop på grund af sin historie, men sådan er det i storklubber. Der er altid pres på i klubber som Brøndby IF, uanset om man vinder medaljer eller ej. Jeg ved, hvad jeg kan, og hvad jeg kan tilbyde, og det, jeg står for, er en tydelig tilgang til fodbold, siger han.

Skal være sjovt

Alexander Zorniger blev i maj 2015 ansat som cheftræner for Stuttgart i Bundesligaen, men blev fyret blot fem måneder efter og på grund af dårlige resultater. I perioden blev det til 15 kampe og fem sejre, én uafgjort og ni nederlag.

Zorniger havde tidligere succes i Leipzig, som han rykkede op i 3. Bundesliga med i 2013 og i 2. Bundesliga med i 2014. Da oprykning til Bundesligaen så ud til at glippe i 2015, blev han fyret i Leipzig i februar 2015.

Brøndby har især kigget på Alexander Zornigers måde at spille på, hvilket ifølge tyskeren også falder fint i tråd med Brøndbys ønsker.

- Jeg spiller med et intenst pres på modstanderen for at vinde bolden tilbage hurtigst muligt, og mine spillere skal hele tiden tænke fremad og vise aggressivitet, siger Zorniger.

- Det er en type fodbold som kræver meget af spillerne i forhold til kondition, vilje og aggressivitet, men det er, som jeg ser det, fodbold i sin reneste form, og dermed er underholdningsværdien også stor for fans, samarbejdspartnere og spillerne selv. Det skal være sjovt både at spille og se vores fodbold, siger Brøndbys nye cheftræner.

Facebook
Twitter