Champions League finale i Moskva

Champions League finalen i 2008 skal spilles på Spartak Moskvas Luzhniki Stadin, mens 2009 finalen skal afvikles på Roms Olympiske Stadion.

Det tidligere Olympiske Stadion i Moskva skal lægge græs til Champions League finalen i 2008. (Foto: Sergei Chirikov © Scanpix)

Champions League finalen i 2008 skal spilles på Spartak Moskvas Luzhniki Stadion, mens 2009 finalen skal afvikles på Roms Olympiske Stadion, der til daglig er hjemmebane for Roma og Lazio. Det besluttede UEFA på et møde i Slovenien onsdag.

Finalen i Moskva om halvandet år kan blive speciel fordi Luzhniki Stadion for fire år siden fik anlagt kunstgræs for at modstå den hårde russiske vinter. De russiske ansøgere planlægger dog at lægge almindeligt græs på stadion til finalen i maj 2008, selv om det ikke er et krav fra UEFA.

Den europæiske fodboldorganisation har tilladt kampe på kunstgræs i halvandet år, og Spartak Moskva har spillet Champions League kampe på kunstgræs.  

UEFA udpegede også stadions til de kommende års UEFA Cup finaler, og her bliver det Manchester Citys hjemmebane, der skal værer vært i 2008, mens Istanbul bliver vært for finalen året efter. Parken trak for nylig sin ansøgning om at få 2009 finalen til København. 

Endelig besluttede UEFA, at Sverige bliver vært for U21 EM i 2009.

 

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter