Dårlige cocktails og ekstremer er årsagen til FC Københavns nedtur

Det er endnu en dagen derpå for FC København, der er sat af i Superligaen. Manager Ståle Solbakken giver sin forklaring på nedturen.

FC Københavns Pieros Sotiriou og holdkammeraterne har haft god grund til at tage sig til hovedet i denne sæson. Klubben er langt efter konkurrenterne. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Hvad er der galt i FC København?

De forsvarende mestre tabte søndag eftermiddag 3-0 ude til Sønderjyske og halser nu langt efter rivalerne fra Brøndby, der har indtaget Superligaens førsteplads med 14 point ned til FC København.

De danske mestre står blot noteret for 22 point efter de første 16 runder, hvilket er det dårligste resultat i klubbens historie siden 1999/2000-sæsonen.

Modgangen har ramt FC København, siger manager Ståle Solbakken.

- Vi skal bruge rigtig mange chancer for at score, mens modstanderne skal bruge meget få. Det er en farlig cocktail. Det gør, at vi er i en meget dårlig situation, siger Ståle Solbakken om spillet og den aktuelle sjetteplads i tabellen.

- Det er noget, vi kan rette op på og arbejder med hver dag. Men det er jo en mental kamp. Mange af spillerne har aldrig tabt en fodboldkamp i FCK, og de nye har sikkert haft en forventning om, at de skulle vinde lige så meget, så det er også en dårlig cocktail. Vi er hårdt ramt mentalt. Det må vi sige, siger nordmanden med ansvaret for det hele, der har været tvunget ud i en del rokeringer på holdet i løbet af sæsonen, da københavnerne har været ramt af skader til stærke spillere som Erik Johansson, Federico Santander, Nicolaj Thomsen, Rasmus Falk og Nicolai Boilesen.

- Vi har været ekstremt hårdt ramt i et ekstremt hårdt kampprogram, som der ingen grund er til at lægge skjul på, at vi ikke har mestret. Det er første gang i min FCK-tid, at vi ikke har formået at spille i to turneringer samtidigt, siger Ståle Solbakken.

Ståles ansvar

Trods skader, en mentalt ramt spillertrup og et hårdt kampprogram ved Ståle Solbakken godt, hvem pilen peger på, hvis FC København ikke får rettet op på resultaterne.

- Jeg har ansvaret for træningen og taktikken, køb og salg af spillere og tager det længere tid, før tingene fungerer, så tager jeg det ansvar. Det er mit ansvar. Det har jeg ikke noget problem med. Det er jo ikke sådan, at jeg tager samtlige beslutninger, det er jo teamwork, men til syvende og sidst, så er der én mand, hvor ansvaret skal placeres og det er hos mig, siger Ståle Solbakken, der erkender, at det bliver mere end almindeligt vanskeligt at genvinde det danske mesterskab.

- Vi har ikke afskrevet noget som helst. Men man skal ikke være professor i matematik eller i fodbold for at forstå, at vi med meget stor sandsynlighed ikke kan overhale både Brøndby, FC Midtjylland og FC Nordsjælland, men vi vil gøre alt for i hvert fald at hente et af holdene, siger Solbakken.

FC København skal allerede i vælten igen torsdag aften, hvor Ståle Solbakkens mandskab er på besøg hos Lokomotiv Moskva i Europa League, mens næste opgave i Superligaen er søndagens kamp hjemme mod Lyngby.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk