To danske hold i Champions League? Få overblik over vejen til rød-hvid succes i Europa

​​​​​​​Fem danske klubber har muligheden for at spille europæisk gruppespil i næste sæson.

Brøndby IF kunne mandag fejre klubbens første danske mesterskab i 16 år, da de hjemme på Brøndby Stadion slog FC Nordsjælland 2-0. Med mesterskabet følger også deltagelsen i et europæisk gruppespil.

Men det er ikke kun de nykårede danske mestre, som kan se frem til at spille europæisk i næste sæson. Pokalvinderne fra Randers FC er ligeledes sikre på at være i bowlen, når der senere på sommeren trækkes lod til de europæiske gruppespil.

FC Midtjylland, FC København og AGF eller Aab kan også blive danske repræsentanter i Europa. Få overblikket over de danske holds vej til europæiske succes her.

Brøndby IF: Første europæiske gruppespil siden 2005

Som dansk mester er Brøndby IF sikker på europæisk gruppespil til næste sæson. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Det var ikke bare mesterskabstørken, de blå-gule fik sat en stopper for, da de mandag sluttede øverst i 3F Superligaen. Med DM-titlen følger også en plads i et europæisk gruppespil, og det bliver første gang for Brøndby IF siden Uefa-cuppen i 2005.

De nykårede danske mestre træder ind i Champions Leagues playoffrunde som useedet. Her venter to kampe mod et seedet mesterhold om en plads i Champions League-gruppespillet.

Brøndby kan møde enten østrigske Salzburg, tjekkiske Slavia Prag, Dinamo Zagreb fra Kroatien eller græske Olympiakos.

De tre sidstnævnte skal dog holde deres seedning, hvilket betyder, at de skal forbi mandskaber som Rangers fra Skotland, Young Boys fra Schweiz, serbiske Røde Stjerne og svenske Malmö FF.

Taber Brøndby samlet, deltager holdet i stedet i Europa League-gruppespillet i efteråret.

Der er lodtrækning til Champions Leagues playoffrunde 2. august, og kampene afvikles 17/18. august og 24/25. august.

FC Midtjylland: Kan blive europæisk for anden sæson i træk

FC Midtjylland og træner Brian Priske var skuffede efter mandagen sølvmedalje, men kan alligevel øjne Champions League i næste sæson. Midtjyderne træder ind i anden kvalifikationsrunde. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

FC Midtjylland træder som dansk sølvvinder ind i Champions Leagues anden kvalifikationsrunde for ikke-mesterhold som useedet.

Her kan midtjyderne løbe ind i enten Celtic fra Skotland, hollandske PSV Eindhoven eller Sparta Prag fra Tjekkiet.

FCM skal vinde i alt tre dobbeltopgør i træk for at få adgang til Champions Leagues gruppespil, men kan også nå et gruppespil ad andre veje.

Vinder FCM sit første opgør i Champions League-kvalifikationen, er holdet sikret et Europa League-gruppespil i tilfælde af et senere nederlag.

Taber FCM sit første opgør i Champions League-kvalifikationen, bliver holdet overført til Europa League-kvalifikationen, hvor der er yderligere to runder til et gruppespil.

Taber FCM sine første to dobbeltopgør i Champions League- og Europa League-kvalifikationen, bliver holdet overført til playoffrunden i den nye Uefa-turnering, Conference League.

Der er lodtrækning til Champions Leagues anden kvalifikationsrunde 16. juni, og kampene afvikles 20/21. juli og 27/28. juli.

Randers FC: Sikker på klubbens første gruppespil

Randers FC er som pokalvindere klar til klubbens første europæiske gruppespil. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

De kan se frem til europæisk gruppespil i Randers FC for første gang i klubbens historie.

Som dansk pokalvinder træder Randers FC ind i Europa Leagues playoff-runde som useedet. Her venter et dobbeltopgør mod et seedet hold om en plads i Europa Leagues gruppespil.

Hvis Randers FC taber dobbeltopgøret, deltager holdet i efteråret i stedet i gruppespillet i Uefas nye turnering, Conference League.

Der er lodtrækning til Europa Leagues playoff-runde den 2. august, og kampene afvikles den 19. og 26. august.

FC København: Et lille plaster på såret

FC København er det danske hold, som har spillet flest europæiske kampe med 220 af slagsen. I sidste sæson spillede københavnerne sig helt frem til 1/8-finalerne, hvor Manchester United blev endestationen. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der var ikke meget jubel at spore hos FC Københavnspillerne, da de efter mandagens opgør mod Randers FC fik bronzemedaljerne om halsen. Alligevel kan københavnerne glæde sig over, at tredjepladsen giver adgang til europæisk fodbold.

FC København træder ind i Conference Leagues anden kvalifikationsrunde og skal i alt vinde tre dobbeltopgør for at komme i gruppespillet.

FCK er på baggrund af sine tidligere bedrifter i Europa sikker på at være seedet hele vejen til gruppespillet.

Der er lodtrækning til Conference Leagues anden kvalifikationsrunde den 16. juni, og kampene afvikles den 22. og 29. juli.

AGF/Aab: Det hele afgøres på fredag

Der bliver kamp til stregen, når AGF og Aab på fredag skal kæmpe om den sidste danske plads i europæisk fodbold til næste sæson. AGF og Aab har mødt hinanden to gange i denne sæson, hvor det er endt med en AGF-sejr og en uafgjort. (Foto: Ernst van norde © Scanpix)

AGF og AaB spiller fredag om den femte og sidste danske plads i de europæiske turneringer i ét opgør i Aarhus.

Vinderen af det opgør træder ind i Conference Leagues anden kvalifikationsrunde og skal vinde i alt tre dobbeltopgør for at komme i gruppespillet.

Aab har været hyppige gæster i de europæiske gruppespil. Senest i 2015, hvor nordjyderne nåede til 1/16-finalerne i Euro League.

For århusianernes vedkommende skal der kigges tilbage til 1995, for at finde deltagelse i et europæisk gruppespil. Dengang deltog AGF i Toto Cup’en.

Der er lodtrækning til Conference Leagues anden kvalifikationsrunde den 16. juni, og kampene afvikles den 22. og 29. juli.

FacebookTwitter