Danske Spil i alarmberedskab: Superligaklubber kan spekulere i nederlag

Det kan være bedre at blive nummer otte end syv i Superliga-grundspillet, der afgøres søndag. Danske Spil øger af den grund bemandingen.

(Foto: Grafik: DR Sporten © sCANPIX)

Søndag er sandhedens time for de 14 Superliga-mandskaber. Hvem ender i top-seks og det forjættede mesterskabsslutspil, og hvem skal spille om nedrykning til 1. division?

Det hele afgøres søndag klokken 17, hvor alle hold er i aktion samtidig. Hvis grundspillet var slut nu, ville nedrykningspuljerne se således ud:

Det er kun anden sæson, hvor Superligaen afvikles efter den nye struktur med slutspil, og allerede nu viser sig en uheldig konsekvens af formatet. Det kan nemlig bedre betale sig at blive nummer otte eller ni i grundspillet end at slutte på syvendepladsen.

Det gælder om at slutte som et af de to øverste hold i hver pulje, og som det fremgår ovenfor er pulje 2 derfor klart mest attraktiv. OB og SønderjyskE har 11 points afstand ned til Lyngby inden puljespillet, mens de tre øverste hold i den anden pulje ligger inden for ganske få point.

OB og SønderjyskE får altså fordel af at blive nummer otte og ni i grundspillet; en fordel som Hobro ikke får trods en bedre placering som nummer syv.

Den kedelige bundlinje i sådan et regnskab er, at det faktisk vil kunne betale sig for visse hold at tabe, spille uafgjort med vilje, eller ikke at jagte en sejr i sidste spillerunde på søndag. Det scenarium får alarmklokkerne til at ringe hos Danske Spil. Bettingselskabet har øget bemandingen for at overvåge situationen nøje.

- Nu spilles kampene jo samtidig på søndag klokken 17, og der indkalder vi simpelthen ekstra mandskab, så der sidder en vagt på hver kamp og holder øje. Vi øger simpelthen beredskabet bare for at være helt sikre på, at vi har gjort alt, hvad vi kan. I Danske Spils netværk kan vi se, hvordan der bliver spillet på kampene, men vi er også en del af et internationalt anti match fixing-netværk, og hvis der fra et andet land skulle komme kæmpespil på et eller andet eller meget store oddsændringer lige pludselig, så kan vi lukke for vores livebetting, indtil vi har undersøgt, om noget er los. Vi mander simpelthen op og holder ekstra øje, så der sidder én mand per Superliga-kamp på søndag. Just in case, siger Niels Erik Folmann, administrerende direktør i Danske Licens Spil, til DR.

Søndagens setup hos Danske Spil er større end i normale Superliga-runder, hvor kampene ikke ligger samtidig. Man er med bemandingen klar til at suspendere alt spil, hvis det bliver nødvendigt.

- Vi plejer måske at være to, der kan dække de syv Superliga-kampe, der jo sjældent spilles på samme tid. Det plejer at være fint. Der er stort spil på Superligaen kontra andre ligaer, så når alle syv kampe afvikles samtidig, skal vi have et øje på hver finger, så vi kan holde øje med pludselige spilmønstre, der ser atypiske ud. Så kan vi trykke på den røde stopknap og suspendere spil på kampen, indtil vi har haft muligheden for at se, hvad den ændrede situation skyldes. Det er det bedste, vi kan gøre, siger Folmann.

Den nye Superliga-struktur med 14 hold og slutspil har været meget omdiskuteret af flere forskellige årsager. Hos Danske Spil er dommen klar: Man kan bedst lide sport, hvor der ikke kan spekuleres i udfaldene.

- Det gælder alle sportsgrene med en slutspilssituation, hvor man kan spekulere i, om tingene ender på den ene eller anden side; det er ikke godt for spil, det er ikke godt for min branche. Det er måske sindssygt spændende for de, der sidder og følger det, men hver eneste gang, der opstår en teoretisk mulighed for, at nogle kan tabe med vilje, er det imod spillets ånd. Det er ikke godt. Vi vil allerhelst have et clean cut, hvor alle har noget at spille for indtil sidste runde, eller indtil man er rykket ned. Sådan er denne turneringsstruktur ikke. Vi dækker den selvfølgelig, fordi det er en stor liga for os, men vi kan bedst lide, at der ikke kan spekuleres i det, slutter Niels Erik Folmann.

26. og sidste spillerunde af Superligaens grundspil foregår søndag klokken 17.00, hvor LIGA på P3 dækker samtlige syv kampe samtidig.

Facebook
Twitter