David Nielsen efter første arbejdsdag: Superligaen er himmel eller helvede

AGF's nye træner var yderst tilfreds efter sin første træning i klubben, og han vil gå benhårdt efter en plads i top 6.

David Nielsen under sin første arbejdsdag med AGF-truppen. (Foto: Bo amstrup © Scanpix)

AGF vandt fredag 5-1 på udebane over Helsingør i Superligaen, men valgte lørdag at skille sig af med træner Glen Riddersholm og i stedet sætte David Nielsen i det varme sæde.

Mandag havde David Nielsen så den første træning med sine nye spillere på Fredensvang. Og den tidligere Lyngby-træner var imponeret med mødet med AGF-truppen.

- Det var dejligt at komme i gang. Jeg skal bruge landskamppausen på at lære spillerne at kende, og de skal lære mig at kende. Det er vigtigt, at spillerne begynder at føle tryghed ved at høre min stemme på træningsbanen.

- Vi havde en super god første træning, hvor kvaliteten var helt i top. Jeg kommer med mine idéer og vil stille og roligt implementere dem sammen spillerne, lyder det fra David Nielsen.

Top 6-jagt frem til målstregen

Du har udtalt, at du ser et skifte fra Lyngby til AGF som et skridt opad. Hvorfor?

- Det handler om klubbens størrelse, og ikke mindst opbakningen fra klubbens fans og fra byen Aarhus. Min tid i Lyngby var ovre nu. Jeg har haft en på alle måder fantastisk tid i Lyngby, men alle har behov for ny energi. Det har Lyngby - og det har jeg også.

- Jeg er blevet taget fantastisk imod i AGF, og spillerne har responderet fremragende ude på banen, fortsætter AGF-træneren.

Klubbens målsætning hedder en plads i top 6. Ser du det som realistisk?

- Superligaen er gjort meget, meget enkel. Der er himmel og der er helvede. En plads i top 6 er lig med en plads i himlen, mens en placering i den nederste halvdel er lig med en tur i helvede.

- Vi skal jagte top 6 helt frem til målstregen. Det er det eneste, som det handler om, og jeg synes, at det er realistisk, vurderer David Nielsen.

Opbakning fra anføreren

I forbindelse med lørdagens fyring af Glen Riddersholm var Morten 'Duncan' Rasmussen ude med heftig kritik af klubbens ledelse, men AGF-anføreren vil ikke længere se sig tilbage.

- Jeg bruger ikke mere tid på at tænke på det. Nu har vi fået en ny træner, vi kigger fremad, og David har vores fulde opbakning.

- Vi havde en kort morgenbriefing, og det virkede til, at han tog rummet med storm. Han virkede klar til at give en skalle for klubben, og vi er helt sikkert også klar til at give den en skalle for ham og for klubben.

- Det vigtigste for AGF og for et fodboldhold er at få nogle resultater, og det er jeg sikker på, at vi kan i fællesskab, slutter Morten 'Duncan' Rasmussen.

David Nielsens første opgave i spidsen for AGF bliver pudsigt nok Superliga-opgøret mod hans tidligere klub Lyngby, der kommer forbi Ceres Park mandag d. 16. oktober.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve