David Nielsen: Fodbold i Danmark er afhængig af stærke pengemænd

Lyngby Boldklub har i dag fået fornyet sin licens til Superligaen. Klubbens økonomi har været under lup i DBU’s licensudvalg.

Økonomien har længe været svingende i Lyngby Boldklub, men sportsligt går det anderledes godt. Klubben kan for første gang i 25 sikre sig sølvtøj, hvis det bliver til et enkelt point eller mere mod FC Midtjylland på søndag. (Foto: Per Kjærbye © Scanpix)

Lyngby Boldklub har haft store problemer med driften af klubbens økonomi, og derfor var det indtil i eftermiddag tvivlsomt, om klubben fik lov at spille i Superligaen i næste sæson.

I starten af maj afviste DBU’s licensudvalg at forlænge Lyngbys licens til Superligaen, og den beslutning ankede Lyngby.

Mandag meddelte klubben så, at den ville hente 20 millioner kroner, som skulle finansieres af klubbens ejer, Hellerup Finans, og delvist af en kapitalforhøjelse.

Og i dag, tirsdag, har DBU’s licensappeludvalg så besluttet at efterkomme Lyngbys appel og give klubben licens til den kommende sæson i Superligaen.

- Jeg er meget, meget lettet, og jeg er meget taknemmelig for at DBU har imødekommet vores ankeskrivelse, så det er en stor dag for Lyngby Boldklub, siger klubbens formand Torben Jensen.

Klubbens træner, David Nielsen, har dog aldrig været så bekymret for afgørelsen som formanden.

- Jeg har ikke været nervøs for noget. Jeg har selvfølgelig godt kunne læse, hvad der er blevet skrevet i aviserne, men jeg har hele vejen i gennem været underrettet af min bestyrelsesformand, der har forsikret mig om, at der ville komme styr på tingene.

Stærke pengemænd

Lyngby har længe haft problemer med dårlig økonomi. Bare siden januar i år har klubben fået tilført 14 millioner kroner i flere etaper af Hellerup Finans, samt fået eftergivet yderligere gæld for 2,7 millioner kroner.

De mange tilskud er dog ikke noget, der har fået David Nielsen til at frygte for klubbens fremtid. Tværtimod mener han, at stærke pengemænd længe har været et grundvilkår, der har hjulpet dansk fodbold fremad.

- Det er fodbold det her. Folk er nødt til at forstå, at det at drive en fodboldklub i Danmark kræver, at nogle mennesker sprøjter ekstraordinært mange penge ind i klubberne. Og de mennesker har dansk fodbold vist sig at være afhængige af hele vejen for at udvikle sig.

- Hvis ikke Flemming Østergaard havde gået ind i FC København, havde klubben ikke været den klub, den er den dag i dag. Det samme gør sig gældende for Brøndby og andre klubber, siger David Nielsen og fortsætter:

- At gå op i fodboldøkonomi afhænger af, lige præcis hvad billedet er i dag. Man kan ikke bruge tid på regnskaber, for det er hele tiden levende. Os, der arbejder i fodbolden ved og forstår, at det er sådan. Vi lader os ikke påvirke af et dårligt regnskab eller ej.

- Jeg ved godt, det er utrolig spændende for medier, om nogen er ved at gå konkurs, men fodboldøkonomien er helt exceptionel i forhold til andre sted. Og det kræver at nogle mennesker gider pumpe penge i klubberne for at udvikle spillere og dansk fodbold.

Så mener du, at det er helt umuligt at drive en fodboldklub i Danmark, der er økonomisk selvkørende?

- Det kan sagtens lade sig gøre, og det arbejder vi også hen imod i Lyngby. Vi er i gang med at forbedre det underskud, vi kom ud med sidste år, og det betyder, at vi er på vej mod at gå i nul. Og kan man gå i nul i dansk fodbold samtidig med, at man præsterer på banen, så gør man et fantastisk stykke arbejde.

Mens økonomien længe har været svingende i Lyngby, har det sportsligt gået anderledes godt i denne sæson. Holdet ligger på en øjeblikkelig 3.-plads i Superligaen og kan sikre sig bronzemedaljerne, hvis de kommer fra FC Midtjylland på søndag med minimum et enkelt point.

FacebookTwitter