DBU godkender ny Superliga-struktur

Fra sæsonen 2016-17 skal Superligaen bestå af 14 hold og slutspil.

Fra sæsonen 2016-17 skal Superliga-mandskaberne dyste mod yderligere to hold, inden et mesterskabsslutspil skal finde vinderne af ligaen. (Foto: Lars Ronborg/FrontzoneSport © Getty Images)

Dansk Boldspil-Union (DBU) godkender ny struktur i Superligaen med 14 hold og slutspil fra sæsonen 2016/17, oplyser unionen på sin hjemmeside.

Det ligger fast efter, at DBU's bestyrelse på et ekstraordinært bestyrelsesmøde søndag har godkendt det forslag, som Divisionsforeningens medlemmer var blevet enige om.

Forslaget lægger op til en todelt sæson, hvor alle spiller mod alle i første halvdel - og hvor der i anden halvdel er slutspil om henholdsvis mesterskab og plads i europæisk fodbold i den øverste halvdel og nedrykning i den nedre halvdel.

Der er brug for en stærk Superliga

- Det er et ambitiøst og spændende forslag, der kan styrke dansk fodbold - til glæde for både fodbolden og de mange fans, siger DBU-formand Jesper Møller.

- Dansk fodbold har brug for en stærk Superliga, så vores bedste hold kan konkurrere internationalt og skabe gode resultater.

- Det skal den nye struktur være med til at sikre gennem flere spændende kampe med betydning og dermed tættere kamp om de vigtige placeringer, forklarer han.

Glæde over bred opbakning

Den endelige godkendelse i DBU's bestyrelse glæder Thomas Christensen, næstformand i DBU og formand for Divisionsforeningen.

- Superligaen er den bedste række i dansk fodbold - men den hviler på alle andre divisioner og dele af dansk klubfodbold.

- Så det er en glæde for mig, at den nye struktur har opbakning fra alle i DBU’s bestyrelse, der jo repræsenterer hele fodbold-Danmark. Det bliver et brag af en turnering, som vi alle kan glæde os til, siger Thomas Christensen.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk