DBU-skideballe til dommer

Dommer Michael Svendsen har fået en skideballe af DBU, fordi han har haft rod i papirerne efter en Superliga-kamp.

Dommer Michael Svendsen var ikke en populær mand under og efter AaBs kamp mod Viborg. (Foto: DR Sporten © DR Sporten)

Dommer Michael Svendsen har fået en skideballe af DBU, fordi han har haft rod i papirerne efter en Superliga-kamp.

Samtidig slipper AaBs Michael Jacobsen med karantæne i to dage i stedet for tre dage for en forseelse i en kamp mod Viborg.

I denne kamp - den 25. september - passede Michael Svendsen fløjten, og han viste AaBs Michael Jakobsen ud efter en tackling mod Viborgs Steffen Højer.

AaB protesterede efterfølgende over, at frisparket udløste et rødt kort. DBUs disciplinærudvalg måtte derfor se på sagen. I første omgang stod Michael Svendsen fast på sin skriftlige indrapportering fra kampen. Derfor fik AaB ikke noget ud af klagen.

Michael Svendsen undskylder

Men nordjyderne nærlæste Michael Svendsens indrapportering og besluttede at gentage klagen med påstand om, at Michael Svendsen havde kategoriseret forseelsen forkert - og at forsvarsspillerens straf derfor var blevet for hård.

Herefter måtte Michael Svendsen erkende, at han havde begået en fejl.

- Jeg fastholder helt klart min udvisning af spilleren. Den var hård, men efter fodboldloven var den ikke for hård. Til gengæld beklager jeg dybt overfor Michael Jakobsen og hans klub, at jeg ikke fik indberettet ham korrekt. Og jeg undskylder den usikkerhed, det har skabt for spillerne og trænerne på holdet, siger Michael Svendsen.

Hele sagen betyder altså, at Michael Jacobsens karantæne nedsættes med en enkelt spilledag - fra tre til to spilledage.

Michael Svendsen slipper dog ikke fra episoden uden ridser i lakken.

- Det er utilfredsstillende, at dommeren ikke har gjort sit skrivebordsarbejde godt nok. Og det er endnu mere utilfredsstillende, at han ikke opdager miseren, da vi første gang beder ham kommentere udvisningen, siger Henrik Ravnild, der er medlem af DBUs DM-disciplinærudvalg og formand for det overordnede DBUs disciplinærudvalg.

Formanden for DBUs Elitedommergruppe, Kaj Østergaard, er enig i kritikken.

- Det er uacceptabelt, at en spiller og hans klub bliver ofre for fejl med papirarbejdet. Jeg vil sikre, at vi benytter denne lejlighed til at få indskærpet overfor dommerne, at deres papirarbejde efter kampene bliver udført meget omhyggeligt," siger Kaj Østergaard.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk