'Det forbudte skifte': FCK henter tidligere Brøndby-bomber

FCK har skrevet en tre-årig aftale med den tidligere Brøndby-angriber Kamil Wilczek.

Den tidligere Brøndby-angriber, Kamil Wilczek, havde torsdag formiddag sin første træning med FCK. (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)

Fodboldklubben FC København henter polakken Kamil Wilczek på en treårig kontrakt, meddeler klubben på sin hjemmeside.

Kamil Wilczek spillede i sidste sæson for ærkerivalerne Brøndby IF, før han i vinterpausen skiftede til den tyrkiske klub Göztepe. Nu er den flittige målscorer så tilbage i Superligaen.

- Vi kender selvfølgelig Wilczek rigtig godt fra hans tid i Superligaen, hvor han i tre sæsoner i træk viste, at han er en notorisk målscorer, der er utrolig dygtig i boksen og arbejder hårdt for sit hold, siger FCK-træner Ståle Solbakken i pressemeddelelsen.

FC København ved godt, at tilgangen af Kamil Wilczek skaber røre i andedammen blandt klubbens mest trofaste fans.

- Vi ved selvfølgelig, at det er et tema for fans, men Kamil har virkelig ønsket at blive en del af FCK, og jeg tror, at mange kan huske, at Peter Møller eksempelvis slap fornuftigt fra sin 'blakkede fortid', siger Ståle Solbakken.

Bølgerne går altid højt, når FCK og Brøndby mødes i de såkaldte Derbys. Wilczek ses her, som Brøndby-spiller, i infight med sin kommende holdkammerat, Carlos Zeca, (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Da muligheden for at skifte til FCK kom på bordet, havde Kamil Wilczek ikke de store betænkeligheder, siger polakken i pressemeddelelsen.

- Jeg kender Superligaen godt, og jeg ved, at jeg kommer til en klub, der går efter mesterskabet og europæisk succes hver eneste sæson. Jeg er selv et meget ambitiøst menneske, så det tiltaler mig meget, siger Kamil Wilczek.

Den polske angriber har spillet 163 kampe i Brøndby-trøjen og scoret 92 mål. Inden skiftet til udlandet i sidste sæson scorede Wilczek 17 mål i 18 Superliga-kampe.

'Det er en transferbombe'

Vi skal ikke langt tilbage i fodboldkalenderen for at fremkalde billederne af Kamil Wilczek i Brøndby-trøjen. Tiljublet af de blå-gule fans, ja næsten forgudet, siger DR Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul.

Netop derfor kalder han FCK-skiftet en decideret transferbombe.

- Det er det forbudte skifte i dansk fodbold. Hver gang det sker, er det specielt, og det vil altid have et specielt skær over sig, men lige med Wilczek er det ekstra specielt. Han har været anfører i Brøndby, og fansene forgudede ham, siger Andreas Kraul.

- Wilczek er på forsiden af en bog, der lige er blevet udgivet om Brøndby. Han var deres topscorer og talisman. Så alt det gør det kontroversielt.

Hele fortællingen bliver ikke mindre kuriøs af, at den polske angriber i januar erklærede evig kærlighed til vestegns-klubben, da han forlod Brøndby og drog på eventyr i Tyrkiet.

- En gang Brøndby, altid Brøndby. Brøndby vil altid være i mit hjerte, lød det fra Kamil Wilczek dengang.

Nu står han klar til at agere spydspids for den klub, Brøndby-fans har et forholdsvis anstrengt forhold til.

- Hvis Wilczek havde været ude i tre år, var historien en helt anden, men når han forlod Brøndby for så kort tid siden - endda med 17 mål i 18 kampe i efteråret - er det fuldstændig i frisk errindring. Det er en vild transfer i superligaens historie, siger Andreas Kraul.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk