DIF møder fredag kulturministeren med ét punkt på dagsordenen: Superligaen skal i gang

For Danmarks Idrætsforbund har det højeste prioritet at få sat Superligaen i gang.

Der arbejdes hårdt på at få Superligaen på græs igen hurtigst muligt, siger DIF-formand Niels Nygaard. (Foto: © Niels Christian Vilmann, Scanpix)

Der kan være mange punkter på sådan en dagsorden, altså ud over det obligatoriske 'eventuelt', men når Danmarks Idrætsforbund (DIF) fredag mødes med kulturminister Joy Mogensen, er listen ikke lang.

Der er ét altoverskyggende punkt: Superligaen. Og målet er, at den kan sættes i gang inden længe, siger Niels Nygaard, formand i DIF.

- Vi går ind til mødet med de forventninger, at vi i fællesskab kan nå frem til en forsvarlig måde at starte Superligaen op på - og at det er indenfor overskuelig fremtid, siger Niels Nygaard til DR Sporten.

Formanden kan ikke sige præcis 'hvordan og hvornår', men tidshorisonten er kort, håber han. Jo længere tid man venter, jo hårdere rammer det superligaklubberne.

- Det er enormt vigtigt for klubbernes overlevelse og økonomien i Superligaen, at de kommer i gang. Og derfor er det dét, der har den højeste prioritet. At starte der, siger DIF's formand.

Det hele kommer dog til at ske i tæt samarbejde med sundhedsmyndighederne, forsikrer Niels Nygaard.

Formand for DIF Niels Nygaard håber, at han sammen med kulturministeren fredag kan finde en løsning for at få genstartet Superligaen. (Foto: © Niels Christian Vilmann, Scanpix)

Hvor idrætten i bredere forstand står i forhold til regeringens planer om den næste fase af genåbningen, handler det ikke om ved fredagens møde. Det er ret konkret Superligaen, for at bruge Niels Nygaards egne ord.

Danmarks Idrætsforbund har dog løbende en dialog med kulturministeren og regeringen omkring planerne for resten af idrætsdanmark.

- Det er min forventning, at vi er med i den samlede udmelding, der kommer, over, hvilke områder og sektorer der åbnes op og i hvilken rækkefølge, siger Niels Nygaard.

Hvor idrætten lander, ved han ikke. I første omgang er håbet, at en Superliga uden tilskuere er noget, 'der kommer rimelig hurtigt i gang'. Og her skal fredagens møde agere springbræt for det håb.

- Jeg hører en forståelse for, hvor vigtigt det er, at vi får gang i Superligaen. Så jeg håber og tror på det, men anerkender, at der er mange brikker - særligt sundhedsmæssigt - der skal falde på plads.

Med til mødet er også Divisionsforeningen, Spillerforeningen, DBU og sundhedsmyndighederne.