Efter en tænkepause har Hjulmand valgt at fortsætte: 'Fantastisk nyt for landsholdet'

Kasper Hjulmand fortsætter med at være træner for de danske fodboldherrer til EM 2024 som planlagt.

Kasper Hjulmand fortsætter i rollen som dansk landstræner. (Foto: © Natalia Kolesnikova, Ritzau Scanpix)

Skal man fortsætte som landstræner eller trække stikket efter en skuffende VM-slutrunde?

Det er det dilemma, som Kasper Hjulmand har stået over for i tiden, efter det ikke helt gik som håbet til VM i Qatar.

Men efter den såkaldte debriefing, som Hjulmand insisterede på at have, før han forholdt sig til valget, er han nu kommet frem til en beslutning.

Han fortsætter på posten til EM i 2024, som den nuværende aftale foreskriver, fortæller han i et interview med TV 2 Sport.

- Spillerne og jeg kan sammen meddele, at vi er klar til at angribe og vise hele befolkningen, at vi er her endnu, siger Kasper Hjulmand til TV 2 Sport.

- Vi har fundet frem til nogle ting, vi kunne have gjort anderledes, og til ting, vi kan gøre bedre næste gang. Men for at sætte to streger under, så er jeg topklar, og jeg glæder mig til den næste periode.

Og det er positivt for de danske landsholdsfans og landsholdet selv. Det mener DR Sportens fodboldkommentator Arnela Muminovic.

- Det er fantastisk gode nyheder for det danske fodboldlandshold. Det er en enorm dygtig træner, og i mine øjner er det den dygtigste danske træner, der er, og som passer godt til landsholdet, siger hun.

- Det har VM ikke ændret på.

Det var et skuffet landshold, der måtte se sig slået ud af VM i Qatar allerede efter gruppespillet. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Ritzau Scanpix)

'Hovedløst ikke at fortsætte med Hjulmand'

Nyheden kommer efter længere tids venten, hvor Hjulmand var i tvivl om, hvad fremtiden skulle byde på.

Den danske landstræner kunne nemlig ikke give et klart svar på, hvorvidt han ville fortsætte i rollen som landstræner for fodboldherrerne, efter truppen i december måned var vendt retur fra VM i Qatar. Til trods for at DBU selv havde udtrykt et ønske om at forlænge aftalen med Hjulmand.

Men det er ikke så underligt, at Hjulmand skulle bruge noget tid på at fundere over tingene, mener Arnela Muminovic.

- Det er stadig uforståeligt, hvad der skete til VM.

- Men det tror jeg egentlig også, at det er for Kasper Hjulmand, og det er nok også derfor, han lige skulle lande og lade tankerne flyde, før han tog et valg, siger hun.

I videoen herunder kan du høre, hvordan Kasper Hjulmand forholdt sig til sin fremtid som landstræner kort efter VM-exitet.

Og for DR Sportens fodboldkommentator var der aldrig tvivl om, at det fortsat er med Hjulmand ved roret, at landsholdet trives bedst.

- Det ville være hovedløst ikke at fortsætte med Hjulmand. Det er ikke kun EM, der har været en stor succes for holdet. I kvalifikationen til VM og i Nations League har alt bare spillet, og han har videreudviklet landsholdet til at være et af de mere spændende hold i Europa, siger Arnela Muminovic.

Landsholdets opture med Hjulmand skyldes egenskaberne, som den "reflekterende og selvkritiske" landstræner besidder, og hans vellidthed på holdet, mener DR Sportens fodboldkommentator.

- Jeg tror, der ville komme lidt uro, hvis der kom en ny træner med en ny stil i stedet for Hjulmand. Og så tror jeg, at idéerne og tankerne, han gør sig om landsholdet, er noget, som spillerne er vildt glade for og tilfredse med, siger Arnela Muminovic.

Og det vil i Arnela Muminovic’ øjne være en afgørende faktor for, om Danmark atter kvalificerer sig til et EM.

- Det, der skete til VM, har været en øjenåbner for Hjulmand og spillerne. Men kontinuiteten, der kommer af at holde på Hjulmand, gør, at jeg er sikker på, at det nok skal blive godt igen, siger hun.