Efter ny trænerfyring i FC Midtjylland peger pilen nu indad: 'Vi er skuffede over os selv'

FC Midtjylland håber, at fyringen af cheftræner Albert Capellas kan frigøre noget energi i spillertruppen og sikre en plads i 3F Superligaens mesterskabsspil.

Håbet er fornyet energi og et forsøg i allersidste sekund på at nå med i 3F Superligaens gode selskab.

Det er mere eller mindre forklaringen fra FC Midtjyllands sportsdirektør, Svend Graversen, som ved et pressemøde onsdag forklarer, hvorfor han og klubben i går fyrede cheftræner Albert Capellas.

- Det var vores samlede opfattelse, at skulle vi give det et skud på søndag, som er en vigtig kamp for os, skulle vi træffe beslutningen nu, siger Svend Graversen til DR Sporten.

- Vi håber, det kan frigøre noget energi og følelse af, at nu har vi gjort, hvad vi kunne.

I weekenden tabte FC Midtjylland med 1-3 til nedrykningstruede Lyngby, og ulvene fra Herning har dermed to point op til sjettepladsen og en billet til forårets mesterskabsspil. På søndag er sidste chance for Midtjylland for at spille sig i top-6, inden Superligaen skæres midt over og mesterskabspsillet begynder.

Svend Graversen (th.) erkender, at klubben og Albert Capellas aldrig formåede at ramme hinanden i løbet af cheftrænerens syv måneder i klubben. (Foto: © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix, Ritzau Scanpix)

'Vi er ikke lykkedes'

På søndag skal Midtjylland møde Silkeborg IF - nu med assistenttræner Niels Lodberg midlertidigt i spidsen. Han bliver dermed den fjerde FC Midtjylland-træner på omkring et år, hvis man medregner de to midlertidige løsninger Niels Lodberg og Henrik Jensen.

Sportsdirektør Svend Graversen erkender, at pilen peger på klubbens sportslige ledelse, der ikke er lykkedes med at finde den ønskede kontinuitet efter fyringerne af Bo Henriksen og Albert Capellas.

- Der er ingen tvivl om, at når vi snakker om vores to permanente trænere, er vi ikke lykkedes, siger Svend Graversen.

- Vi er skuffede over os selv, og at vi ikke er lykkedes. På den lange bane giver det (kontinuitet, red.) det bedste afsæt for sportslig succes.

FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein, fortæller, at Albert Capellas mislykkedes med sin mission, og at fyringen var nødvendig, da man ikke så den nødvendige energi og dynamik på banen.

Herunder kan du se og høre Albert Capellas sætte ord på sin fyring.

Den nye træner skal kunne noget ala Capellas

Pilen peger dog også indad, og alle i FC Midtjylland "kigger sig selv i spejlet", fortæller Claus Steinlein.

- Vi har virkelig troet på det med vores to seneste træneransættelser. Det var nogle lange og professionelle processer, men desværre har vi ikke ramt det rigtige. Vi skal selvfølgelig evaluere og se på, hvordan vi kan gøre det en smule bedre, siger han.

- Jeg er super tilfreds med måden, vi gjorde det på, men resultatet var ikke det rette.

Det skal der rettes op på til næste gang, fortsætter han. Den næste FC Midtjylland-træner skal have nogle af de samme kvaliteter, som man søgte hos Albert Capellas. Vedkommende skal være moden og have erfaring.

- Men det skal også være en, som spiller FC Midtjylland-fodbold ud over stepperne. Det er power- og energifodbold, det køber vi spillere efter, og det skal den nye træner også få til at ske, siger Claus Steinlein.

Albert Capellas blev ansat i august med håbet om at skubbe FC Midtjylland op blandt de 50 bedste klubber i Europa, sagde Claus Steinlein. FCM slog siden den italienske storklub Lazio med 5-1, men efterfølgende udeblev stabiliteten. (Foto: © Bo Amstrup / Ritzau Scanpix, Ritzau Scanpix)

Den nu forhenværende FC Midtjylland-træner Albert Capellas er skuffet over fyringen. Han havde masser af energi og mod på mere, fortæller han.

- Jeg har en stor tro på mine egne evner og på FC Midtjylland. Det var derfor, jeg troede, at det var det perfekte sted, siger Albert Capellas.

- Der var fantastiske øjeblikke, hvor vi viste, at vi matchede perfekt. Især i europæiske kampe.

Anderledes svært var det dog at ramme rytmen i den danske liga, hvor tre kampe i streg uden sejr placerer FC Midtjylland på en 9. plads.

- Jeg var træneren, og vi har besluttet, at det skulle stoppe. Det må jeg acceptere, fortæller Albert Capellas.