En kongekontrakt og en labradoodle? Superligaens tørre topscorer kan snart have det hele

Silkeborgs Alexander Lind har gang i en stime, som ingen, ikke engang ham selv, havde set komme.

Silkeborgs Alexander Lind er braget igennem i Superligaen i denne sæson.

- Han tror, han skal have bolden hele tiden nu.

Det fortrolige rum fordamper hurtigt, når man har Superligaens topscorer på tomandshånd i en vandrehal, hvor holdkammeraterne passerer til og fra frokost.

Den kække kommentar falder fra en kantspiller, der overhører spørgsmålet: Er Alexander Lind blevet en bedre holdkammerat i de seneste syv uger?

- Stop nu, griner Alexander Lind.

- Der var én gang mod Young Boys, hvor jeg skulle have spillet bolden - det vil jeg give dig. Men du er også glad for at skyde selv, returnerer Lind.

Kollegaen daffer videre, kalder Superligaens topscorer for 'en god mand', der ikke er faldet i samme fælde som en tidligere angriber i klubben.

Manden i fokus ryster på hovedet, kigger ned i jorden.

For selv om det er 'fedt', 'fantastisk' og 'vildt' at være Alexander Lind lige nu, så er det også en smule akavet at være ham, som alle vil snakke med og om i et hus, hvor kollektivet er stjernen.

- Jeg får faktisk en smule dårlig samvittighed. Jeg synes det er vigtigt at sige, at hvis ikke vi havde et pissegodt hold, så havde jeg heller ikke siddet her lige nu.

I de seneste uger har han givet mellem 40-50 interviews, og når man hele tiden bliver trykket på maven, så ender man til sidst med at bøvse førnævnte ord uden at man selv tænker over det.

Den slags halsbrand er 21-årige Alexander Lind ikke den første sportsmand, der har opdaget.

- Jeg er sgu’ nok en bare en tør person ved siden af fodbolden, siger Alexander Lind.

Men han er også en ung mand med en karriereudvikling og værdiansættelse, der i mange brancher ville give et pænt diplom og en helside i Børsen.

En vanvittig historie

For to måneder siden havde ingen, slet ikke manden selv, forestillet sig, at Alexander Lind ville være så skoldhed, at medierne nu står klar til at vælte hegnet foran JYSK Park.

Herunder kan du se alle Alexander Linds ni mål fra denne sæson.

Han er månedens spiller i Superligaen, og har lige nu scoret syv kampe i træk. På kun 15 afslutninger har han lavet ni mål, hvilket placerer ham både på tronen over Europas mest effektive angribere og i udbrud på Superligaens topscorerliste.

Haaland, go home.

Med den slags tal er man nødt til at varme stemmebåndet op.

- Jeg forstår godt, at folk siger, at det er den mest vanvittige historie. For det er det. I sommerens transfervindue ved jeg, at jeg ikke er førstevalg. Det kan alle se, og jeg lever med det, men jeg skal også til at vise noget, siger Alexander Lind.

- Derfor bliver jeg ved med at ringe til min agent og spørge, om vi ikke kan gøre noget, og han overtaler mig til at bruge et halvt år her i Silkeborg.

- Den her fodboldbranche, ik? Man kan ikke sammenligne den med noget.

Nu taler han i telefon med sin agent hver uge, og skal man tro de kulørte blade, så er telefonkæden mellem Lind, Silkeborg og det store udland allerede etableret.

Han er præcis den type, som fodboldens europæiske kvotefiskere på deres ture til danske farvande søger efter, og har man Alexander Linds statistikker, så er det ofte et spørgsmål om tid, før Borgerservice skal aktiveres i et adresseskifte.

- Det er da nogle sjovere snakke, jeg har med min agent nu. Det havde jeg aldrig turdet drømme om eller håbe på, siger Alexander Lind.

Kan minde om en Serie 2-spiller

Cheftrænker Kent Nielsen, der ikke ville lade sig rive med, om så han var spændt for en lastbil, skal lige tanke en kop kaffe, inden frokosten kalder.

- Altså, Alexander skal stadig have styr over de underliggende parametre i sit spil, sådan er det bare. Der er ingen grund til at juble eller det modsatte.

Ingen oplever tyngdekraften slippe grebet om anklerne på Kent Nielsens vagt, og skulle det ske, så er han manden, der bringer naturlovene tilbage i spil, siger Alexander Lind.

- Kent er, som han altid har været overfor mig. Han kalder sig selv modvægten.

Men har cheftræneren ikke en pointe, for hvis man trækker målene fra, har den unge angriber så den indflydelse og kvalitet i spillet, som der forventes?

- Nogle gange kan jeg godt ryste på hovedet over mig selv til træning, for der ligner jeg en Serie 2-spiller. Det er mærkværdigt. Jeg er nok bare bedst til at score mål.

- Det er det, jeg altid har levet på i mine ungdomsår. Der er angribere, som er gode med bolden, gode til at falde ned i banen, drible og holde fast i den, men det er ikke mig. Sådan har jeg altid været, siger Alexander Lind.

Det er ikke uden fordele at være topscorer i Superligaen.

Udover målene var der ikke meget, der talte for, at trampolinfoden fra Hørning skulle have en chance på klubbens bedste hold.

Som ungdomsspiller fræsede han rundt som en vred grævling på akademiet i Silkeborg, Søhøjlandets pendant til Barcelonas pasningsgale La Masia.

Det brasilianske blod, som han fik fra sin mor, bruste ofte over, mens generne fra hans far, 'den største jyde nogensinde', fik ham til at være selvkritisk.

Derfor er Silkeborgs nye supernova heller ikke i fare for at eksplodere i stjernenykker. Selv om han er en vital part af sit holds succes, så er Silkeborg, hvor han bor med sin kæreste Lykke, ikke en by, der ruller den røde løber ud, når han skal ned at handle.

Og dog.

- Nu har jeg spist sandwich et sted et par måneder, og da jeg kommer i sidste uge, så siger han ’hey, fedt man, hvis vi nu lægger et billede op, så kan du spise her gratis’, og på den måde kan man mærke, at interessen stiger, siger Alexander Lind.

Bøvs.

Et løfte om en hund

- Han ville være kriminel! Eller skraldemand.

Endnu en vittig holdkammerat, denne gang fra bagkæden, tripper gennem vandrehallen og gør sig lystig på Alexander Linds vegne.

Spørgsmålet, trukket direkte fra journalistens baglomme i affekt, går naturligvis på, hvad han ville kaste sig over, hvis ikke det skulle være fodbold?

For Alexander Linds vej til toppen af det bakkede Superliga-landskab er ikke en rute, man i talentsystemet vil anbefale.

Han har allerede haft tre alvorlige skader i foden, han droppede tidligt ud af skolen og har i sine tre første år som professionel haft titel af reserve.

Silkeborgs unge mandskab er inden søndagens opgør placeret på andenpladsen i Superligaen. Fem sejre i træk er det blevet til inden kampen mod Randers. (Foto: © Morten Kjær)

'Don’t try this at home' burde blinke i neon, hvis poder rundt i landet skulle lade sig inspirere, og heller ikke den del vil Alexander Lind anfægte.

- Jeg vil nok sige, at det ser godt ud nu, men for to måneder siden så det jo helt forfærdeligt ud. Jeg er faktisk stadig lidt ærgerlig over, at jeg droppede ud af skolen.

- Jeg vil fodbolden 100%, men da jeg så alle mine venner bliver studenter sidste sommer, der sad jeg da og hang med snotten derhjemme, siger Alexander Lind.

Den tid er heldigvis ovre. Målnæsen leverer, og nu er spørgsmålet bare, hvor længe 'dem oppe på tredje sal' kan beholde ham i et liv med gratis sandwich og granulat under fødderne på JYSK Park.

Selv vil han ikke spekulere i det, så får han Kent Nielsen på nakken, men det er da noget, som 'fruen' går op i.

- Det kan man godt mærke på hende. Hun siger godt nok, at hun ikke tænker over det, men hun har pludselig mange sjove spørgsmål. Samtidig håber hun også på det sker, for så kan hun få en hund.

Hvilken hund skal I så have?

- Jeg vil gerne have en labradoodle, men hun vil gerne have en maltipoo, siger Alexander Lind.

Mon ikke, at den diskussion får fornyet liv, inden efteråret er omme.